Αυτά υποστηρίζει ο Ολυμπιακός

  Αυτά υποστηρίζει ο Ολυμπιακός

  Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των πλέι οφ από τη νέα σεζόν με τη συμμετοχή και του πρώτου στην κανονική διάρκεια ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της και μέσω των δηλώσεων του Γιάννη Βρέντζου για τη συζήτηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων και τα αντικρουόμενα συμφέροντα.

   

  1) Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση για την αυστηροποίηση του νόμου, σχετικά με τον κανονισμό της ΕΠΟ περί συμμετοχής σε ΠΑΕ και έλεγχο στη μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ, η οποία και πέρασε ομόφωνα. Κάτι που συνεπάγεται τα εξής: α) τον αποκλεισμό από τις ομάδες προσώπων που έχουν σχέση με στοιχηματικές εταιρίες και δημιουργούν προφανές ασυμβίβαστο β) περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, γ) εικονική μετοχική σύνθεση στις ΠΑΕ. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες, αυτός ήταν ο όρος του Ολυμπιακού για να δεχτεί την αναδιανομή των εσόδων της λίγκας. Και σύμφωνα με αυτά, όποια ομάδα εμπλέκεται σε κάτι από τα παραπάνω θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

  2) Από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα με 14 ομάδες και play offs με τους βαθμούς που ήδη έχουν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.

  3) Το προεδρείο της λίγκας ενημέρωσε ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί πως θα παρέμβει για το προφανές ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ.

  4) Ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα στην αναδιανομή σε ότι αφορά στην εμπορικότητα των τεσσάρων μεγάλων.

  Οι δηλώσεις του κ. Βρέντζου:

  «Σημασία έχει ότι συζητήθηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ομάδων και για να υπάρχουν ακόμα και ποινές αποβολής ομάδων και σε περιπτώσεις conflict  όπως η περίπτωση της ΑΕΚ»

  Share and Enjoy !

  0Shares
  0 0