Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρηση του απο την Εθνική ομάδα.(video)

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την αποχώρηση του απο την Εθνική ομάδα.(video)

by -

Στην απόφασή του να αποσυρθεί από τις εκδηλώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος προχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης.

11217801_10153579601205185_7797753082259904397_n

Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη της νικηφόρας αναμέτρησης με τη Λετονία με δηλώσεις του στην κάμερα του ΑΝΤ-1 ανακοίνωσε το τέλος εποχής του στην «γαλανόλευκη», που συνδυάστηκε με πολλές διακρίσεις και αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005, της δεύτερης θέσης του Μουντομπάσκετ του 2006, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ του 2009.

«Θα σταματήσω από την Εθνική… Αγάπησα αυτή την ομάδα από τα 17 μου, ένας κύκλος κλείνει για μένα σήμερα. Προσέφερα αρκετά, μια καριέρα με το εθνόσημο γεμάτη με χαρές, διακρίσεις, λύπες, αποτυχίες. Καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του «Kill-Bill», ο οποίος ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, για να προσθέσει:

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος διότι από 17 είμαι στις εθνικές, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα τώρα. Πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους. Το λέω ξανά, είμαι περήφανος, έδειξα προσήλωση στην Εθνική. Κρατάω όλες τις στιγμές, τις καλές και τις άσχημες. Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Όπως εγώ, έτσι και τα άλλα παιδιά θυσιάσαμε πολλά καλοκαιριά για να υπηρετήσουμε την ομάδα, ζήσαμε τεράστιες επιτυχίες. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν κι άλλες».