Πετρέας: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μη μείνω»

Συνέντευξη παραχώρησε, στη Nova, ο Γιώργος Πετρέας, στην οποία μίλησε για πολλά ζητήματα, αγωνιστικά και μη. 

Για τη μάχη με τον ΠΑΟΚ«Εμείς είχαμε προετοιμαστεί με τον Άλμπο στη διαγώνιο για τον ΠΑΟΚ. Όταν υπέγραψα το φύλλο αγώνα κατάλαβα ότι δεν θα παίξει. Σίγουρα ξαφνιαστήκαμε αλλά στον Ολυμπιακό έχουμε την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήταν μόνο ψυχολογικής σημασίας η νίκη. Έχει και βαθμολογική αξία. Σίγουρα κάποιοι θα περίμεναν πιο εύκολη νίκη αλλά το τρίποντο μετράει».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα«Πρέπει στην Λίγκα να …σπάσουν αυγά για να έχουμε πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό γιατί να είναι επαγγελματίες και να πληρώνουν τα πάντα; Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα».

Γιατί έμεινε στον Ολυμπιακό«Είναι απλό. Ήμουν ικανοποιημένος από τον Ολυμπιακό, στον Ολυμπιακό ήταν ικανοποιημένοι από εμένα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην μείνω. Δύο λεπτά ήταν αρκετά στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο κ. Κουντούρη προκειμένου να δώσουμε τα χέρια».

Για την ευρωπαϊκή κλήρωση με τη Μόντενα«Αν λέμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχαμε κλειδάριθμους για να μην είχαμε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πρώτη αγωνιστική, στην Ευρώπη πως γίνεται δύο ομάδες με ίδιους υψηλούς στόχους να κοντράρονται Δεκέμβριο μήνα; Το ίδιο θυμίζω έγινε και πέρσι στις γυναίκες και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πρόωρα. Μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι και εκεί; Εμείς πάντως διψάμε για τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε ότι θα παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες αλλά θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Μακάρι να παίζουμε τέτοια παιχνίδια κάθε μήνα».

Για το ΣΕΦ«Όταν παίξαμε στο ΣΕΦ έκανα να κοιμηθώ τρεις μέρες. Το σκέφτομαι ακόμη και δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσω».

Για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό«Κανένας δεν πρόκειται να μηδενίσει την προσπάθειά μας. Διαβάζω ότι ήταν 24 ομάδες και για αυτό προκριθήκαμε. Διαβάζω ότι με μια νίκη και αν δεν ήταν η Ρουμανία δεν θα πηγαίναμε στους 16. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Εμείς με το σπαθί μας μπήκαμε στους 24, με το σπαθί μας μπήκαμε στους 16. Ήμασταν μια γροθιά, παίκτες και προπονητές και τα καταφέραμε».

Για την επόμενη μέρα στην Εθνική«Εγώ προσωπικά θέλω να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας αν μπορούμε στο VNL. Και ας φάμε σφαλιάρες, δεν πειράζει. Το ίδιο πάθαιναν και οι προηγούμενες ομάδες αλλά είδατε που είχαν φθάσει. Χάναμε 3-0 από την Κούβα, μετά κερδίζαμε ένα σετ και μετά τους κερδίζαμε κιόλας. Να γίνει το ίδιο και τώρα. Ας δοκιμάσουμε τουλάχιστον και ας μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Η ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο μέσα από το τμήμα marketing να ανεβάσει επίπεδο την Εθνική ομάδα».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0