Πάμε Θέατρο: Χτυποκάρδια στο θρανίο !!!

Χτυποκάρδια στο θρανίο  η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία Χτυποκάρδια στο θρανίο του Αλέκου Σακελλάριου η οποία είχε μεταφερθεί τους τελευταίους μήνες με μεγάλη επιτυχία στο σανίδι του θεάτρου Ηβη .

Γράφει ο Νίκος Καλογερόπουλος

Η ταινία βγήκε σε πρώτη προβολή με επίσης μεγάλη επιτθχία στους κινηματογράφους το 1963 με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και πλειάδα άλλων γνωστών ηθοποιών. Άξιο αναφοράς είναι ακόμα ότι η ταινία γυρίστηκε και σε τουρκική έκδοση. Στην τουρκική έκδοση, που είχε τίτλο Sıralardaki Heyecanlar, πρωταγωνιστούσαν Τούρκοι ηθοποιοί, με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που συμμετείχε και στις δύο εκδόσεις. Η τουρκική έκδοση όμως δεν παίχτηκε ποτέ στην Τουρκία. Στην σύγχρονη εκδοχή του έργου στο θεατρικό σανίδι των ρόλο της Λίζα Πετροβασίλη μετά από 56 χρόνια ερμηνεύει η Κ. Γερονικολιου η οποία με το έμφυτο ταλέντο της ,την φρεσκάδα της απογείωσε την παράσταση υπερκαλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Ο Ορέστης Τζιοβας επίσης ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές για τον ρόλο του γιατρού και συζύγου της Λίζας δίνοντάς μια πολύ καλή ερμηνεία πάνω σε έναν δύσκολο ρολο τον οποίο είχε υποδυθεί ο Δημήτρης Παπαμηχαήλ . Ο Νίκος γαλανός που παίζει των ρόλο του πατέρα της Λίζας ξεχωρίζει και δίνει άλλο τόνο στην παράσταση όπως και ο Κώστας Βουτσάς με την Μάρω Κοντού που επίσης δίνουν στην παράσταση την νοσταλγική νότα της εποχής που διαδραματίζετε. Τέλος η Σ. Βιγιατζάκη μαζί με τις υπόλοιπες μαθήτριες είναι απλά εξαιρετικοι. Μια υπέροχη παράσταση η οποία με τα Όμορφα σκηνικά ταξιδεύει τον θεατή σε μια άλλη εποχή δίνοντάς του μια γλυκιά νοσταλγία και όμορφα συναισθήματα τα οποία εκφράζονται με χαμόγελα. Σκηνοθ.:Λ. Λαζόπουλος Ερμηνεύουν: Κ. Γερονικολού, Ορ. Τζιόβας, Κ. Βουτσάς, Μ. Κοντού, Ν. Γαλανός, Ν. Παλληκαράκη, Σ. Βογιατζάκη.

 

Aν θέλετε να μου προτείνετε κάποια άλλη παράσταση να πάω  η και να μάθετε πληροφορίες για οποίο κάποια παράσταση επικοινωνήστε μαζί μας είτε από την σελίδα του Redvoice.gr στο Facebook , είτε από το προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram https://www.instagram.com/kalogeropoulos_nikolas/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0