Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού: 16 διεθνείς τίτλοι και 36 τελικοί! (vids)

Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού: 16 διεθνείς τίτλοι και 36 τελικοί! (vids)

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια και συμπληρώνει τα 97 χρόνια ιστορίας του, όντας η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Οι 16 διεθνείς τίτλοι σε όλα τα σπορ…
Η 10η Μαρτίου είναι μια ιστορική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς σαν σήμερα πριν από 97 χρόνια ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος και πιο λαοφιλής σύλλογος της χώρας. Ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα σε όλα τα σπορ, ο σύλλογος που αγαπήθηκε όσο κανείς και γιγάντωσε τον ελληνικό αθλητισμό.

Εντός των συνόρων κυριαρχεί σε όλα τα σπορ, ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στην Ευρώπη, με τίτλους και διακρίσεις κάθε χρόνο σχεδόν. Τελευταίες σπουδαίες επιτυχίες χρονικά αποτελούν τα δυο ευρωπαϊκά της ομάδας πόλο γυναικών του συλλόγου, που κατέκτησαν τα πάντα μέσα στο 2021.

Το μέγεθος του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι τεράστιο, όπως και οι διακρίσεις, με τους Πειραιώτες να έχουν διεθνείς τίτλους σε όλα τα σπορ και να αποτελούν «γίγαντα» του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Οι διεθνείς τίτλοι είναι δεκάδες, όπως και οι τελικοί. Από το ποδόσφαιρο μέχρι το μπάσκετ και από το βόλεϊ μέχρι το πόλο, όπου οι Πειραιώτες είναι υπερδύναμη.

To10.gr λοιπόν παρουσιάζει τους 16 διεθνείς τίτλους του Ολυμπιακού με αφορμή τη συμπλήρωση 97 ετών από την ίδρυση του σε όλα τα ομαδικά σπορ. Οι διεθνείς τίτλοι είναι 16 για τον Ολυμπιακό, ενώ έχει και 36 τελικούς, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στην ηγεσία του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη γιγάντωση του Ολυμπιακού και έχει συμβάλλει στις σπουδαίες επιτυχίες των τμημάτων του Ερασιτέχνη.

Ο πρώτος ήρθε στο ποδόσφαιρο και ήταν το Βαλκανικό Κύπελλο το 1963 κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, ενώ οι τελευταίοι είναι η Euroleague και το Σούπερ Καπ στο πόλο γυναικών, το άθλημα το οποίο μετράει πέντε ευρωπαϊκά και είναι αυτό με τα περισσότερα για τον σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει τόσες ευρωπαϊκές επιτυχίες όσες ο Ολυμπιακός, με τον Παναθηναϊκό που είναι δεύτερος στη λίστα αλλά πολύ μακριά από τον «αιώνιο» αντίπαλο του να έχει 7 διεθνείς τίτλους.

Οι ευρωπαϊκοί και οι διεθνείς τίτλοι του Ολυμπιακού:

Ποδόσφαιρο: 1963 Βαλκανικό Κύπελλο (ποδόσφαιρο) / Ολυμπιακός – Λέφσκι Σόφιας 1-0
Μπάσκετ – Άνδρες: 3 Euroleague (1997, 2012, 2013), 1 FIBA Intercontinental Cup (2013)
Πόλο – Άνδρες: 2 Πρωταθλήματα Ευρώπης (2002, 2018), 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης (2002)
Πόλο – Γυναίκες: 2 Euroleague (2015, 2021), 1 LEN Trophy (2014), 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015, 2021)
Βόλεϊ – Άνδρες: 2 Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης (1996, 2005)
Βόλεϊ – Γυναίκες: 1 Challenge Cup 2018

Δείτε το Video εδώ

Share and Enjoy !

0Shares
0 0