Μητέρα Παπέ Σισέ: «Ο Παπέ μου είπε ότι όνειρό του είναι να παίξει στη Ντόρτμουντ»

Κατάθεση ψυχής από τη μητέρα του Παπέ Σισέ σε μία σπάνια συνέντευξή της σε αφρικανικό ΜΜΕ, όπου μιλάει για τον γιο της, την πορεία του αλλά και τα επόμενα όνειρά του!

Δείτε την εκπομπή μας για την ανασκόπηση του 2020!!!!

Η Ντιεναμπά Εντιονέ μίλησε στο portal dakar92.com αναφερόμενη στον γιο της. Μεταξύ άλλων στάθηκε στο όνειρό του να παίξει στη Ντόρτμουντ. Η μαμά του Παπέ Σισέ επισήμανε για:

Τον γιο της: Όταν πήγαμε στο Ντακάρ ακόμα και όταν ήταν μικρός πάντα ήθελε να μου καλύπτει τα έξοδά μου και να μου πληρώνει τις μετακινήσεις μου.

Τον χαρακτήρα του Παπέ Σισέ: Ένα ήρεμο παιδί. Από τα 8 του άρχισε να γίνεται ανεξάρτητος. Ποτέ δεν δημιουργούσε προβλήματα και πάντα έφερνε καλή αύρα στην οικογένεια, όπου και να ήταν. Όταν ο μπαμπάς του ταξίδευε για καιρό στις ΗΠΑ ήθελε να με βοηθήσει. Πήγαινε να αγοράσει συγκεκριμένα προϊόντα για να τα πουλάει στη γειτονιά και να βγάζουμε χρήματα. Κάποιες φορές ζωγράφιζε κιόλας. Του έλεγα ‘ο πατέρας σας προσπαθεί να συνεχίσει τις σπουδές του’. Μου έλεγε πάντα ‘άφησε με να βοηθήσω εσένα και την οικογένεια’. Μετά όμως ο πατέρας του παντρεύτηκε ξανά και πήγε στον Εμπούρ και εγώ με τα παιδιά πήγαμε στην οικογένειά μου στο Πικίνε. Είχαμε βοήθεια και από τους συγγενείς μου αλλά έχασα τη μαμά μου νωρίς. Τον Παπέ όμως όλοι τον είχαν ως πρότυπο. Ο Παπέ είχε φτάσει στο σημείο να μου πει να του δώσω το νούμερο του πατέρα του να πάει να τον βρει στις ΗΠΑ.

Το μεγάλωμα των παιδιών της: Δεν ήταν εύκολο όμως με τη βοήθεια του Θεού και τις αξίες που είχαμε ως οικογένεια τα καταφέραμε. Δεν παραπονιόμασταν ποτέ, όμως ποτέ δεν τα παρατούσαμε κιόλας. Μοιραζόμασταν τα πάντα και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον. Πουλούσα γλυκά ή ότι άλλο μπορούσα για να ζήσουμε. Όλα τα παιδιά πήγαν σχολείο και έμαθαν το Κοράνι. Ο Παπέ πήγαινε ακόμα πιο μακριά σε μουεζίνηδες στο τέμενος του Σοπρίμ. Αρχικά είχε ξεκινήσει με το μπάσκετ και μετά έγινε ποδοσφαιριστής. Μου έλεγε συχνά ‘μαμά να προσεύχεσαι για μένα. Θα γίνω μεγάλος και σπουδαίος παίκτης για να βοηθήσω την οικογένεια. Εγώ δεν ήθελα διότι ο αδερφός μου είχε περάσει από το ποδόσφαιρο. Αρκετές φορές γύριζε και μας έφερνε πράγματα που είχε κερδίσει από το ποδόσφαιρο ή μας βοηθούσε οικονομικά. Του έλεγα να τα δίνει στη γιαγιά του. Στα πρώτα του συμβόλαια στην Πικίνε του είχαν υποσχεθεί συμβόλαιο 100.000 φράγκων και πήρε μόνο 5.000 αλλά δεν το έβαζε κάτω.

Την Αζαξιό: Όταν έφυγε για τη Γαλλία μου είπε ‘μαμά έχω εισπράξει τόση αγάπη. Θα προσεύχομαι για εσάς και κάντε και εσύ το ίδιο για μένα’. Του είπα ‘αγόρι μου ποτέ να μην χάσεις τον… δρόμο σου. Μην αλλάξεις και να μείνεις στο σωστό μονοπάτι’. Ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα του και το έκανε. Ότι λέει το κάνει. Ότι θελήσω και του το έχω ζητήσει μου το φέρνει σπίτι.

Τα ΜΜΕ: Δεν θέλω να μιλάω στα ΜΜΕ. Ξέρω πως το παιδί μου είναι γνωστό στην Ευρώπη αλλά δεν θέλουμε να μιλάμε. Ευχαριστούμε πολύ τον Θεό και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τον Παπέ. Έχω προσευχηθεί για τα πάντα. Ακόμα και για ένα πιο καλό συμβόλαιο. Μου αποκάλυψε πως όνειρό του είναι να παίξει στη Ντόρτμουντ. Μακάρι να τα καταφέρει.

Τον Ολυμπιακό: Δεν χάνω παιχνίδι του στον Ολυμπιακό. Τα βλέπουμε όλα. Όταν σκοράρει ένα γκολ όλη η γειτονιά έρχεται σε εμάς. Παίρνω το ροζάριό μου και ευχαριστώ τον Θεό. Ακόμα και όταν έκανα εγχείριση στο χέρι μου δεν έχασα παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Όταν είχε κλείσει στον Ολυμπιακό με πήρε 5 το πρωί μετά την πρωινή προσευχή μου να μου το πει. Μας έχει δώσει μία υπόσχεση με την αδερφή μου να μας πάει στη Μέκκα. Όταν φτιάξουν ρα πράγματα με τον Covid θα πάμε.

Το τι του αρέσει: Τα αγαπημένα του πιάτα είναι το Thieboudienne (το Tiep ή thieb είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από το Sahel, ειδικά από τη Σενεγάλη και είναι βασικό στη Σενεγάλη. Η έκδοση του tiep που ονομάζεται thieboudienne ή chebu jen παρασκευάζεται με ψάρι, ρύζι και σάλτσα ντομάτας μαγειρεμένη σε ένα δοχείο και θεωρείται το εθνικό πιάτο), το Maafe (στιφάδο αραχίδων ή το φιστίκι, που ονομάζεται επίσης maafe, σάλτσα d’arachide, tigadèguèna ή domoda, είναι ένα στιφάδο ή σάλτσα που αποτελεί βασικό φαγητό στη Δυτική Αφρική. Προέρχεται από τους Μαντίνκα και τους Μπαμπάρα του Μάλι) και το domada (σαν στιφάδο με καρπούς και λαχανικά). Του αρέσει το κόκκινο ρύζι με ψάρι και Maafe. Πάντα πριν έρθει μου τηλεφωνεί για να του τα φτιάξω. Τρώει δίπλα μου και μιλάμε. Με αγαπάει και τον αγαπάω πολύ. Νομίζω πως έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα. Είναι ειλικρινής και δεν δέχεται την αδικία. Του εύχομαι τα καλύτερα.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0