Μεγάλη ανατροπή στον Ολυμπιακό με το Κόπα Αφρικα

Μεγάλη ανατροπή στον Ολυμπιακό με το Κόπα Αφρικα

Δείτε την εκπομπή

Η αποκάλυψη του RMC για σοβαρό ενδεχόμενο ακύρωσης του Κόπα Αφρικα, προκαλεί αναταραχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και φυσικά επηρεάζει άμεσα και τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι αποτελούν μία από τις ομάδες με τους περισσότερους Αφρικανούς διεθνείς ποδοσφαιριστές και μέχρι στιγμής είναι δεδομένο ότι συνολικά 6 παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος είναι να δώσουν το παρών στη διοργάνωση, που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στα γήπεδα του Καμερούν.

Συγκεκριμένα, ήδη οι Μάντι Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), Πιέρ Κούντε (Καμερούν), Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι) έχουν ήδη ανακοινωθεί στην προεπιλογή των χωρών τους, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Πάπε Αμπού Σισέ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σενεγάλης, αλλά και εκείνη του Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος αποτελεί μόνιμο μέλος της εθνικής Νιγηρίας. Και στην κουβέντα δεν βάζουμε καν τη μικρή πιθανότητα να κληθεί και κάποιος εκ των Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Μαρόκο) και Ουσεϊνού Μπα (Σενεγάλη).

Ωστόσο, το γαλλικό δημοσίευμα δημιουργεί μια νέα διάσταση στην πραγματικότητα της διοργάνωσης, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται από το σύνολο του ευρωπαϊκού (και όχι μόνο) ποδοσφαιρικού κόσμου, ώστε να ληφθεί μια δραστική απόφαση λόγω της πανδημίας και της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν αναγκάσει την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ το ενδεχόμενο να ακυρώσει τη διοργάνωση.

Όπως επισημαίνεται, αρκετοί εθνικοί προπονητές έχουν επαναλάβει αυτό το ενδεχόμενο χωρίς να τους έχει ανακοινωθεί επίσημη απόφαση προς το παρόν. Πέρα από τις οργανωτικές δυσκολίες που συνδέονται με τον Covid-19 και τη νέα του παραλλαγή Omicron, η CAF αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια ορισμένων συλλόγων, κυρίως αγγλικών, που θα ήθελαν να μπορέσουν να κρατήσουν τους παίκτες στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες. Οι Αφρικανοί παίκτες που θα κληθούν από την επιλογή τους θα πρέπει να περάσουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που θα στερούσε τους συλλόγους τους παίκτες τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και η χώρα αυτή τη στιγμή πλήττεται από ένα σημαντικό κύμα κρουσμάτων Covid.

Δείτε την συνέχεια εδώ

Share and Enjoy !

0Shares
0 0