Κούγιας: «Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ αγόρασε την Ξάνθη…»

Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος, με αυτά που λέει ο Αλέξης Κούγιας, η αλήθεια είναι πως πάντα παραμένουν ενδιαφέροντα. Για όλους. Για όλες τις πλευρές… Έτσι, όταν ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αναφέρει πράγματα, γύρω από σημαντικές υποθέσεις του ποδοσφαίρου, είναι δεδομένο ότι αυτά θα προκαλέσουν πάταγο… Με συνέντευξή του, στο Yellow Radio Θεσσαλονίκης, ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για πολυιδιοκτησία, παίκτες δανεικούς-ελεύθερους και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, γύρω από τον ΠΑΟΚ.

Δείτε το Pre Game του Τελικού :

Αναλυτικά όσα είπε: «Καλό θα ήταν να έχουμε ανεξάρτητες ομάδες και όχι θυγατρικές. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Βόλος και η Ξάνθη είναι ανεξάρτητες ομάδες; Ήρθε τώρα ένας στη Ξάνθη να πάρει την ομάδα με μηδέν φιλάθλους, χωρίς προπονητικό κέντρο και την πιθανότητα να παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Με ένα γήπεδο που δεν μπορεί να πουληθεί… Περίεργα πράγματα.

Υπάρχουν ”σκιές” για τον Παναιτωλικό αλλά και για τον ΟΦΗ, βλέπετε τη διαδρομή φερέλπιδων παικτών του ΠΑΟΚ, που αντί να φαίνονται δανεικοί, δίνονται ως ελεύθεροι στον ΟΦΗ, όπως ο Διαμαντής κλπ. Βλέπουμε τη συμπεριφορά του Μπούση, έχει εξαφανιστεί. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των ομάδων έχουν εξαφανιστεί. Αν οι ομάδες είναι ανεξάρτητες, θα υπάρξει άνοδος του ποδοσφαίρου».

Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης: «Όλα οφείλονται δυστυχώς σε κακές επιλογές του νομικού και διοικητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ. Θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα που εύχομαι να μη δημιουργηθούν. Σε μία προσπάθεια να μη ταυτιστεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ με μία μαύρη σελίδα, έγιναν σοβαρά νομικά λάθη. Η οικογένεια Σαββίδη ξέρει ότι με τον ανιψιό τους αγόρασαν τη Ξάνθη. Εκεί που θα διαλυόταν η Ξάνθη, ξαφνικά ήρθε ένας από Αυστραλία και αγόρασε τη Ξάνθη, χωρίς γήπεδα, προπονητικά κέντρα κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΠΑΟΚ αγόρασε τη Ξάνθη και αυτό έγινε πολύ πιο πριν από ό,τι δημοσιεύτηκε.

Με μία χαριστική τροπολογία ο υποβιβασμός έγινε αφαίρεση βαθμών. Αυτό έπρεπε να το αγκαλιάσει ο ΠΑΟΚ αλλά αντ’ αυτού το τράβηξαν το σκοινί. Γράφανε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε, ενώ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το CAS είναι ανεξάρτητη αρχή. Μόνο στην Ελλάδα οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που ήταν ίδιοι, αμφισβήτησαν τις δεσμευτικές αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών.

Πάλι θα μπουν Έλληνες δικαστές στην επιτροπή εφέσεων, παρά το μπούλινγκ δημοσιογράφων και διοικούντων του ΠΑΟΚ. Όταν συνταχθεί επιτροπή, τότε η απόφαση θα βγει αλλά θα είναι ίδια. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά τον Οκτώβρη. Πότε θα εκτειθούν οι ποινές; Τότε θα αρχίσει ένας νομικός παραλογισμός. Η ποινή της Ξάνθης δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι συνάρτηση αυτής του ΠΑΟΚ. Πώς σκέφτονται οι νομικοί του ΠΑΟΚ ότι μπορεί να αλλάξει η δική τους ποινή;»

«Ο ΠΑΟΚ θα προχωρά στο πρωτάθλημα και ξαφνικά θα του αφαιρεθούν επτά βαθμοί. Κι επειδή ο κόσμος δεν ξέρει από νομική θα αρχίσει ένας παραλογισμός. Τον ΠΑΟΚ τον έχει ο Σαββίδης με δύναμη στα κέντρα αποφάσεων, με σταθμούς. Σε όλον τον κόσμο γίνεται αυτό. Ίσως να μη γίνεται στην Αγγλία ή στη Γαλλία αλλά γίνεται στον κόσμο. Σκάνδαλα υπήρχαν και με τη Λανγκάρντ. Η πολιτική είναι συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο».
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0