Η Άρσεναλ ξόδεψε 653 εκ. ευρώ σε μεταγραφές… για τη δέκατη θέση

Η Άρσεναλ ξόδεψε 653 εκ. ευρώ σε μεταγραφές… για τη δέκατη θέση

Δείτε την εκπομπή μας:

Η Άρσεναλ έχει άσχημη απόδοση όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος… Δεν είναι μόνο το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα που δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στα γήπεδα. Το λογιστήριο των «κανονιέρηδων» έχει εξίσου πενιχρά αποτελέσματα, αν και σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές έχουν διογκωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η ετήσια οικονομική αναφορά της Άρσεναλ για τη σεζόν 2019-2020 και η φημισμένη εταιρία Swiss Ramble που ειδικεύεται στην οικονομία του ποδοσφαίρου, εξήγαγε τα συμπεράσματα της. Τα οποία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά…

Οι απώλειες της Άρσεναλ μετά τον φόρο αυξήθηκαν στα 56 εκατομμύρια ευρώ , από τα 31 εκατομμύρια ευρώ της σεζόν 2018-2019. Τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 59 εκατομμύρια ευρώ (13%), από τα 460 στα 399 εκατομμύρια ευρώ.

Το πιο ανησυχητικό που σημειώνει η εταιρία Swiss Rimble στην αναφορά της, είναι πως τα νούμερα της τρέχουσας σεζόν θα είναι πολύ χειρότερα, αφού όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Άρα, ρεαλιστικά η Άρσεναλ δεν έχει περιθώριο να βελτιώσει τους δείκτες της.

Όσο για την εξήγηση για τα άσχημα οικονομικά στοιχεία, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μία. Αλλά μία άλλη αιτία είναι η σπατάλη για μεταγραφές που δεν απέδωσαν και δεν βελτίωσαν τις επιδόσεις της ομάδας.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Άρσεναλ έχει ξοδέψει την τελευταία τετραετία 653 εκατομμύρια ευρώ! Ένα εξωπραγματικό νούμερο για μία ομάδα που φιγουράρει χαμηλά στη βαθμολογία της Premier League.

Δείτε την συνέχεια στο To10.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0