Ευρωπαϊκή εκκίνηση με πολλές ελπίδες… Όχι για όλους όμως!!!

Ο Νίκος Καλογερόπουλος μας αναλύει τους πρώτους αγώνες τον ελληνικών ομάδων και γιατί ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μείνει μόνος του άλλη μια φόρα στην Ευρώπη!!!

Δείτε την εκπομπή μας

Γράφει ο Νίκος Καλογερόπουλος

Από εδώ και στο εξής μέχρι και την κλήρωση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλες οι εβδομάδες θα έχουν ευρωπαϊκό ενδιαφέρον και ευελπιστούμε να έχουν και ελληνικό με την συμμετοχή αφού βέβαια προκριθούν και των ελληνικών ομάδων. Πρώτος στον ευρωπαϊκό χώρο μπαίνει ο Ολυμπιακός ο οποίος αντιμετωπίζει την Νέφτσι Μπακού για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς λιγκ με την ελπίδα οι ερυθρόλευκοι να βρεθούν για τρίτη σερί σεζόν στους χρυσοφόρους ομίλους.


Όλοι οι αντίπαλοι δεν φαντάζουν απροσπέλαστα εμπόδια αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί δεν είναι λίγες οι ομάδες που την έχουν πατήσει ,όπως και ο Ολυμπιακός βέβαιος, όμως με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο αυτό το φαινόμενο έχει εξαλειφθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Στις χρόνιες Μαρτίνς στα προκριματικά ο Ολυμπιακός έχει δεκαέξι νίκες τέσσερις ισοπαλίες και μηδέν ναι μηδέν ήττες κατόρθωμα που φαντάζει εξωπραγματικό. Αν περάσει βέβαια την Νέφτσι κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στον δρόμο του η βουλγαρική Λουντογκορετς μια διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλος σαφώς πιο δυνατή από την Νέφτσι αλλά καμία σχέση με το επίπεδο του Ολυμπιακού.

Για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και ακούνε στην λέξη ΠΡΌΚΡΙΣΗ. Πρέπει να κάνουν όλοι τα αδύνατα δυνατά να φτάσουν στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς λιγκ. Με την κλήρωση που έγινε και για τους τρεις είναι δυνατόν να φτάσουν μέχρι τα πλέι οφ και από εκεί και πέρα βλέπουμε αν και για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην λέξη πρόκριση πρέπει να προσθέσουν και την λέξη επιβάλλεται. Επιβάλλεται να φτάσουν όχι μόνο στους ομίλους αλλά όσο και πιο μακριά μπορούν στην διοργάνωση.

Μία διοργάνωση που πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι τις πλάκας όπως πιστεύουν η έχει δημιουργηθεί αυτή η νοοτροπία γιατί με αυτή την νοοτροπία όχι μόνο φτάσαμε σαν χωρα στον πάτο αλλά ίσως να έχει και πιο κάτω αν σαν ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δούμε επιτέλους πέρα από τον Ολυμπιακό σοβαρά την ευρωπαϊκή προοπτική.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0