Εξελίξεις στην Volleyleague Ανδρών!

Την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος βόλεϊ Ανδρών, μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω του κορονοϊού, κήρυξε η ΕΣΑΠ. Πρώτα, όμως, θα γίνει διοικητικό συμβούλιο. Και για να πάρει… σάρκα και οστά η επιστροφή στα γήπεδα, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη οκτώ ομάδων!

Το σενάριο, ωστόσο, που φαίνεται να προκρίνεται, χωρίς να είναι σίγουρο, είναι Final-4 των τεσσάρων πρώτων ομάδων της Volleyleague, με ημιτελικούς και τελικούς στις δύο και όχι στις τρεις νίκες…

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΣΑΠ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Θέληση και σχεδιασμός της ΓΓΑ, εάν και εφόσον υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει, μόνο εάν υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στην καταγραφή κρουσμάτων του κορονοϊού, είναι οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέληση τους για επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινότητας του βόλεϊ, όσο και όλου του ελληνικού αθλητισμού. Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες, αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους…

Εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0