Έσπασε η… φούσκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Εσπασε η… φούσκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, Εύα Παναγιωτου, Βασίλης Δημακόπουλος και Ιωάννης Χατζησαββάογλου στις αγορεύσεις τους κατέδειξαν ότι η εισήγηση της ερευνήτριας Παναγιώτας Σπανού είναι από «υλικό διηγηματικού χαρακτήρια», προσθέτοντας ότι «οι κατηγορίες είναι αστήριχτες και ανύπαρκτες», ζητώντας την αθώωση του Ολυμπιακού και του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Με τα δημοσιεύματα ήρθαμε εδώ», αναφέρθηκε επίσης, ενώ κατάδειξαν ότι η υπόθεση κρίθηκε στο CAS και στην ΟΥΕΦΑ». Ακόμη καταρρίφθηκαν και οι καταθέσεις των Μελισσανίδη, Αλαφούζου, Φύσσα, Κωστούλα και γενικά όλων των μαρτύρων. «Δεν μπορεί με αυτούς τους μάρτυρες να διαμορφώνουμε ποινικές διαδικασίες και διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου», αναφέρθηκε επίσης. Παρόλα αυτά η ερευνήτρια, Παναγιώτα Σπανού επέμεινε στην έκθεσή της!

Αν και «ο Άρειος Πάγος έγραψε ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση και ότι δεν παρατίθεται πραγματικό περιστατικό που να αποδεικνύει προθυμία των διαιτητών».

Αν και «το CAS στην υπόθεση της Μπεσίκτας θεώρησε ότι η τελεσίδικη καταδίκη ενός τουρκικού δικαστηρίου ήταν λόγος για να αρχίσει έρευνα. Δεν αρκούσε για να καταδικάσει. Εδώ αρκεί ένα παραπεμπτικό βούλευμα;».

«Αποτέλεσμα ανακοινώσεων, αντεκδικήσεων, παραπόνων»

Αρχικά ξεκίνησε να αγορεύει η δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Εύα Παναγιώτου:

-«Αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας και όχι αποδεικτικά στοιχεία στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία, καταρρίφθηκαν και αυτά. Οι κατηγορίες είναι αστήρικτες».

-«Με τα δημοσιεύματα ήρθαμε εδώ. Ως προς το Ολυμπιακός – Ατρόμητος δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο επικεφαλής της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, υπεύθυνος για να αρχίσει τη διαδικασία, στηριγμένος στο πόρισμα του κυρίου Ανδρεάδη «Δυστυχώς, τόσο απλά» αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι δεν μπορεί να λάβει υπόψη αυτά που λέγονται».

-«Ο κύριος Φύσσας είπε στο Εφετείο ότι δεν μίλησε ποτέ για τον Ολυμπιακό. Τι είπε ενώπιον σας; Ότι δεν μίλησε ποτέ για τον Ολυμπιακό και για χειραγώγηση».

-«Εκτίθεται υλικό διηγηματικού χαρακτήρα που δεν περιέχει στοιχεία. Δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα ανακοινώσεων, αντεκδικήσεων, παραπόνων. Αυτά αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα και μετά τα παίρνουν οι μάρτυρες παραμάσχαλα, τα κάνουν σημαία και πάνε και καταθέτουν».

-« Εδώ έχουμε έρθει να ελέγξουμε δημοσιεύματα. Τίποτα παραπάνω».

-«Τι σας είπε ο κύριος Βρύζας, που το είπε και στην κατάθεση του. «Αίσθηση μας είναι» είπε ο κύριος Βρύζας. Είναι αυτό προς αξιολόγηση; Ποια είναι η αίσθηση του; Στην ίδια κατάθεση και σε δύο σημεία: «Αποδείξεις δεν έχω». Και ενώπιον σας το ίδιο είπε».

-«Η όποια συζήτηση θέλουμε να κάνουμε μπορεί να γίνει στις τηλεοπτικές δίκες. Όχι στις δικαστικές αίθουσες. Να διασύρονται άνθρωποι. Αυτά τα είπαν οι μάρτυρες, δεν σας τα λέω εγώ».

-«Ο κύριος Κωστούλας είπε ότι η αίσθηση του είναι, αλλά δεν είχε στοιχεία».

-«Ακούσαμε τον κύριο Μελισσανίδη. Με τον κύριο Σαρρή παραδέχτηκε ότι μιλούσε. Είπε ότι διάβασε διάφορα, θα τον έβλεπε και μετά είχε ράμματα για τη γούνα του. Τι μας είπε; Τίποτα. Όταν ρωτήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είπε ότι δεν γνωρίζει πραγματικά περιστατικά για τον Ολυμπιακό. Μόνο ότι είχε ακούσει».

-«Πάμε στον κύριο Αλαφούζο. Μίλησε γενικά και αόριστα και όταν ρωτήθηκε, είπε ότι πήγε τα στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ. Ο επικεφαλής του πειθαρχικού ελέγχου της ΟΥΕΦΑ έγραψε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που να ενοχοποιούν τον Ολυμπιακό».

-«Στο βούλευμα και στην έκθεση υπάρχει μία διηγηματική αναφορά για μία συνάντηση στο Χίλτον, του Μαρινάκη και του κυρίου Σαρρή. Οι μάρτυρες παραδέχτηκαν ότι συναντήσεις έγιναν και γίνονται. Ακόμα και ο κύριος Σάββας που είναι αντίπαλος του Σαρρή, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο».

-«Δυστυχώς βρεθήκαμε εδώ με κρίσεις, αισθήσεις, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, δημοσιεύματα, αλλά με καμία απόδειξη. Οι κατηγορίες είναι ανύπαρκτες».

«Η κυρία ερευνήτρια ενήργησε περιορισμένα»

Ακολούθησε ο Γιάννης Χατζησαββάογλου, δικηγόρος του Ολυμπιακού:

-«Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ότι προς το αναφερόμενο από την κυρία ερευνήτρια, δεν είναι τυπική η θέση της».

-«Δεν έχει αποδειχτεί χειραγώγηση».

-«Δεν έχει εισφερθεί απόδειξη ή έστω ένδειξη που να αποδεικνύει ότι συνέβη στοιχηματισμός. Αυτό πολυτελώς αποδείχτηκε από το σύνολο των μαρτύρων που κατέθεσαν».

-«Ο Ολυμπιακός ζητάει την απαλλαγή του».

-«Η κυρία ερευνήτρια είχε απρόσκοπτη πρόσβαση, αλλά ενήργησε κατ’ επιλογή της περιορισμένα».

-«Το CAS έχει νομολογήσει ειδικώς για τις υποθέσεις που αφορούν χειραγώγηση παιχνιδιών. Δεν αρκεί ένα διαιτητικό λάθος».

-«Το 2015 το CAS ήλεξγε όλα αυτά τα περιστατικά μετά την προσφυγή του Παναθηναϊκού. Επομένως, έχουν κριθεί όλα τα περιστατικά».

«Έχουμε την απόφαση ενός υπέρτερου οργάνου»

Μετά σειρά πήρε και ο Βασίλης Δημακόπουλος:

-«Ο Άρειος Πάγος έκρινε το πρώτο αθωωτικό βούλευμα, επικύρωσε μεν κάποιες κατηγορίες, αλλά αναίρεσε την έρευνα για τη χειραγώγηση. Ας αφήσουμε το CAS και ας δούμε τα καθ’ υμάς. Ο Άρειος Πάγος έγραψε ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση και ότι δεν παρατίθεται πραγματικό περιστατικό που να αποδεικνύει προθυμία των διαιτητών. Έγραψε ότι θα έπρεπε να παρατεθούν συγκεκριμένα περιστατικά».

-«Κατά τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ, θέλουμε κάτι πιο πάνω από απλή πιθανολόγηση και κάτι λιγότερο από πλήρη απόδειξη. Σύμφωνα με το CAS δεν έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα όπως έχουν ο προανακριτικός υπάλληλος ή τα επιφορτισμένα όργανα»

-«Πήραμε ένα διαιτητικό σφάλμα και πάμε να το μετατρέψουμε σε χειραγώγηση, δεν είναι νομικά αποδεκτό».

-«Το CAS στην υπόθεση της Μπεσίκτας θεώρησε ότι η τελεσίδικη καταδίκη ενός τουρκικού δικαστηρίου ήταν λόγος για να αρχίσει έρευνα. Δεν αρκούσε για να καταδικάσει. Εδώ αρκεί ένα παραπεμπτικό βούλευμα;».

-«Τα τέσσερα από τα οχτώ μέλη που τελούν υπό έρευνα, δεν έχουν πόστα εκείνη την περίοδο. Έχουν πάψει να τελούν υπό έλεγχο. Οι κύριοι Μπριάκος και Δούρος αποχώρησαν Ιούλιο του 2014. Ο κύριος Κουρίδης αποχώρησε τον Αύγουστο του 2014. Ο κύριος Σαρρής παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ στην αρχή, αλλά τον κύριο Σπάθα όρισε ο αξιότιμος διακεκριμένος κύριος Χιού Ντάλας. Τον επέλεξε για να υπηρετήσει το συμφέρον κάποιου σε ένα ματς που έρχεται 0-0; Η ωφελούμενη ομάδα το 0-0 επεδίωξε; Και ποιες είναι οι ενέργειες του διαιτητή; Τα οφσάιντ που ανάγονται στη δικαιοδοσία του βαθμού;»

-«Για τον κύριο Κωστούλα έχω συγκεντρώσει δηλώσεις του σε πλειάδα αγώνων, που επαινεί τους διαιτητές μετά από νίκες του Παναιτωλικού και τους κατηγορεί μετά από ήττες».

-«Ο κύριος Αλαφούζος δεν εισέφερε το ελάχιστο στοιχείο. Την επόμενη μέρα, στην ιστοσελίδα «Καθημερινή» συμφερόντων Αλαφούζου, που γράφτηκε ότι ο κύριος Αλαφούζος δεν εισέφερε το παραμικρό».

-«Ο κύριος Βελλής αμετακλήτως έχει κηρυχτεί ένοχος συκοφαντικής δυσφημήσεως της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Καταδικάστηκε ότι ψευδώς ανέφερε ότι συνέβη ένα γεγονός: ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει στο άρμα της υποκείμενες ομάδες που αξιοποιεί κατά το δοκούν για να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της. Αυτή είναι αμετάκλητη δικαστική απόφαση».

-«Δεν μπορεί με αυτούς τους μάρτυρες να διαμορφώνουμε ποινικές διαδικασίες και διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου. Δεν μπορώ να θυμηθώ έναν μάρτυρα που να προσέφερε κάτι συγκεκριμένο. Στην ποινική δίκη τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Όσα είπαν οι μάρτυρες δεν ικανοποιούν το βαθμό ποινικής απόδειξης. Δεν μπορούν οι παραλλαγμένες καταθέσεις να θεωρηθεί ότι υποστηρίζουν τη μομφή κατά του Ολυμπιακού; Δεν μπορώ να το διανοηθώ.

-«Θεωρώ κυρία πρόεδρε, ότι πρέπει να καταλήξετε σε αθωωτική κρίση για τον κύριο Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός».

-«Η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ότι δεν έχει νόημα να αναφέρει όλα τα στοιχεία και δεν πείστηκε με εύλογη ικανοποίηση ότι θα ήταν δικαιολογημένο να στερήσει από έναν νόμιμο πρωταθλητή τη συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση. Έχουμε λοιπόν την απόφαση ενός υπέρτερου οργάνου».
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0