Διεθνή ΜΜΕ: Πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη έσωσε 152 πρόσφυγες

Διεθνή ΜΜΕ: Πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη έσωσε 152 πρόσφυγες

Δείτε την εκπομπή μας

Το δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης» του Πειραιώτη Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ταξίδευε από την Αίγυπτο στην Ιταλία, όταν εντόπισε μικρή βάρκα με πάρα πολλούς επιβαίνοντες που σημείωνε εισροή υδάτων
Περισσότερες από 150 ανθρώπινες ζωές σώθηκαν αργά τη νύχτα της 23ηςΣεπτεμβρίου, όταν το δεξαμενόπλοιο M/T Aristofanis, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, εντόπισε μικρό σκάφος, μήκους περίπου 15 μέτρων, με πάρα πολλούς επιβάτες που παρουσίαζε εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος κινητοποιήθηκε άμεσα και ειδοποίησε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στην οποία συνέδραμε και το δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης».

Την επιτυχία της επιχείρησης, που κατέληξε στη διάσωση δεκάδων ζωών, σχολίασαν τόσο τα ελληνικά όσο και τα ξένα μέσα, πολλά εκ των οποίων προχώρησαν σε εκτενή άρθρα σχετικά με το περιστατικό.

Άρθρα για την υπόθεση δημοσίευσαν έγκριτα Μέσα, όπως για παράδειγμα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press

«Έσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες»
Εκτενέστατο ρεπορτάζ δημοσίευσε για την υπόθεση και η Daily Mail. Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει στο κείμενό της ότι «το σκάφος που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού έσωσε περισσότερους από 150 μετανάστες μετά τον εντοπισμό τους σε ένα πλοίο που βυθιζόταν στη Μεσόγειο».

Στη συνέχεια η γνωστή εφημερίδα θυμίζει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Φόρεστ το 2017, ενώ σημειώνει ότι ο «Αριστοφάνης» κατευθυνόταν την περασμένη Παρασκευή από την Αίγυπτο στην Ιταλία.

Δείτε το Άρθρο εδώ

Share and Enjoy !

0Shares
0 0