Χρυσό μετάλλιο και άγριο ξεφωνητό στο χάλι της ΕΠΟ…

Σε μια κανονική χώρα, με κανονικό ποδόσφαιρο, ολόκληρη η διοίκηση της ΕΠΟ αλλά και αρκετοί υπάλληλοί της θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί, μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Σε μια κανονική χώρα, με κανονικό ποδόσφαιρο δεν θα είχε βγει ποτέ η οπαδική ανακοίνωση της ΕΠΟ που προκάλεσε την… έκρηξη των «ερυθρόλευκων» σε βάρος της.

Όμως, στο Πάρκο Γουδή θα πρέπει να νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Δεν κατάλαβαν ότι εξαιτίας της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού τους πήραν χαμπάρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, πλέον η FIFA και η UEFA είναι αδύνατον να μείνουν απαθείς αλλά καλούνται να δώσουν λύση σε αυτό το χάλι που παίρνει χρυσό μετάλλιο.

Ξέρουν το χάλι, επειδή έχουν τους ανθρώπους τους (Χούμπελ, Φούσεκ), άσχετα αν δεν μιλάνε. FIFA, UEFA ξέρουν πόσο ανίκανη είναι η ΕΠΟ, επειδή τα δυο προηγούμενα χρόνια (τον Απρίλιο του 2018 και το 2019) είχαν απειλήσει με Grexit. Επίσης, ουκ ολίγες φορές είχαν φτάσει πολύ κοντά στην τοποθέτηση διοικούσας επιτροπής, δηλαδή στο να αποδώσουν (και επίσημα) παράσημο ανικανότητας στη διοίκηση Γραμμένου. Ακόμη, οι διεθνείς ομοσπονδίες ξέρουν πόσο ανίκανη και ακατάλληλη είναι η ΕΠΟ «του δικού μας Γραμμένου», και μόνο αυτό αρκεί για να καταδείξει ότι δεν υπάρχει ισονομία, επειδή έκλεισε τα μάτια, πέταξε στα σκουπίδια τις μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστούν.

Επειδή η ΕΠΟ έχει συνδεθεί με συγκεκριμένες ΠΑΕ, συν τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη ότι ο Γραμμένος είναι «δικός μας», αυτή η ΕΠΟ δεν εγγυήθηκε ποτέ την ισονομία, όπως άλλωστε έχει δείξει μέχρι τώρα. Επίσης, η ΕΠΟ έχει απαξιωθεί και επειδή δέχθηκε όλες τις κρατικές παρεμβάσεις του Βασιλειάδη και πιο πριν του Κοντονή. Και τώρα ψάχνει να βρει αφορμή, χωρίς επιτυχία, για να φωνάζει ότι Αυγενάκης παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο;

Ας μην ξεχνάμε ότι με αυτή την ΕΠΟ είχαμε επεισόδια, μέχρι και σε τελικό Κυπέλλου, τον περσινό, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, «κατόρθωμα» που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, επειδή οι παράγοντές της είχαν δώσει τις προσκλήσεις του οι μισοί στον ΠΑΟΚ, οι άλλοι μισοί στην ΑΕΚ!
Πηγή Gavros.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0