Αυτός είναι ο στόπερ του μέλλοντος, που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς

Αυτός είναι ο στόπερ του μέλλοντος, που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς

Δείτε την εκπομπή μας

Ο Ολυμπιακός επενδύει εκατομμύρια στις ακαδημίες του. Και επενδύει χρόνο, προσοχή, αλλά και μελέτη για κάθε τι που αφορά στην καθημερινότητα των παιδιών που επιλέγει να αποτελούν τα αγωνιστικά του τμήματα, όλων των ηλικιών. Στόχος, δεν είναι άλλος από την ανεύρεση, προώθηση και ανάδειξη παικτών που μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί με γνώμονα να βγάλει Ρέτσο, Τσιμίκα, Βρουσάι, Ανδρούτσο, Τζολάκη, Νικολάου, Φετφατζίδη. Και αυτός είναι ο λόγος που η σύνδεση της πρώτης ομάδας με την ακαδημία, εξελίσσεται με τρόπο πολύ ξεκάθαρο.

Από την περασμένη εβδομάδα to10.gr σας ενημέρωσε για την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να ανεβάσει 5 «μικρούς» στην πρώτη ομάδα, με σκοπό να βοηθήσουν στις προπονήσεις, αλλά και να τους αξιολογήσει. Τους αξιολόγησε, λοιπόν. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για κάποιους εξ αυτών. Ενημέρωσε την ακαδημία για τις απόψεις και τις σκέψεις τους για τους Παπαδούδη, Καλογερόπουλο, Κασέμι, Κίτσο και Μαυρουδή. Αλλά εν τέλει αποφάσισε να κρατήσει έναν!

Συγκεκριμένα, στον Μαρτίνς άρεσε τόσο πολύ ο 16χρονος Αλέξης Καλοξερόπουλος, που αποφάσισε να τον διατηρήσει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Όχι μόνο για σήμερα, αλλά για τα καλά. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μικρός ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του προπονητή των Πειραιωτών για την παραμονή του, αλλά και για το ειδικό πρόγραμμα που θα πρέπει να κάνει σε ατομικό επίπεδο, για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το κορμί του.

Ο Καλογερόπουλος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι κάλυψαν τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσουν στον Αστέρα Τρίπολης και έκαναν δικό τους τον 16χρονο (26/07/2004) κεντρικό αμυντικό, που θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους στη θέση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ήδη 1.87 μ. και συνεχίζει να ψηλώνει, ενώ είναι δυνατός και αθλξτικός. Για την απόκτησή του είχε ενδιαφερθεί σθεναρά και ο ΠΑΟΚ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν με συνοπτικές διαδικασίες το «ναι» του ταλαντούχου αμυντικού.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Καλογερόπουλου είναι ότι αρχικά είχε επιλεγεί να αγωνίζεται με την ομάδα Κ17. Στη διάρκεια της χρονιάς ανέβηκε στην Κ19 και έκανε συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Νικοπολίδη. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Κλέβοντας τελικά την παράσταση και κερδίζοντας μια μόνιμη θέση στις προπονήσεις του Μαρτίνς. Μπαίνοντας στα βαθιά από τα 16 του. Και πλέον είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι αξίζει να μονιμοποιηθεί. Και να πάρει ευκαιρίες με τον καιρό.

Πηγή To10.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0