Αποκάλυψη: Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα

Αποκάλυψη: Με κόσμο ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα

Δείτε την εκπομπή μας

Οι ειδικοί αναμένεται να πουν «ναι» στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, κάτι που σημαίνει ότι το Ολυμπιακός – Αταλάντα και το ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ θα γίνουν κανονικά με κόσμο.
Πράσινο φως για την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ανάψει η επιτροπή των Ειδικών που θα συνεδριάσει εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι αποφάσεις θα αφορούν και την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι ειδικοί λοιπόν σύμφωνα με όσα αναφέρει το in.gr, αναμένεται να πουν «ναι» στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα σε δέκα μέρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό που θα επιτρέπεται. Αυτό σημαίνει πως η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αταλάντα στο Καραϊσκάκη για το Europa League, αλλά και αυτή του ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ στην Τούμπα για το Europa Conference League θα γίνουν με κόσμο.

Οι δυο ελληνικές ομάδες θα δώσουν τα δεύτερα παιχνίδια για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα στις 24 Φεβρουαρίου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνουν με κόσμο. Η πληρότητα θα είναι από τις 21 Φλεβάρη στο 50% στα γήπεδα και όσο περνάει ο χρόνος και ανάλογα και την πορεία της πανδημίας αναμένεται να αυξάνεται.

Στόχος, άλλωστε της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας. Οι ειδικοί αναμένεται να πουν «ναι» στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Ωστόσο, η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Σήμερα η παρουσία των φιλάθλων ανέρχεται στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, με ανώτερο αριθμό σε κάθε περίπτωση τους 1.000 φιλάθλους. Πλέον το ποσοστό θα ανέβει στο 50% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα γήπεδα θα αφορά τους εμβολιασμένους και μόνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι θεατές στις εξέδρες των γηπέδων θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Τι αλλάζει στη διασκέδαση

Μετά την απελευθέρωση του αριθμού των καθήμενων ανά τραπέζι οι ειδικοί αναμένεται να επιστρέψουν και τη διασκέδαση σε ορθίους.

Η είσοδος σε εστίαση και χώρους διασκέδασης θα γίνεται επίσης αποκλειστικά και μόνο σε εμβολιασμένους με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Τις σχετικές ανακοινώσεις, μάλιστα, εφόσον η επιτροπή πει το «ναι» αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Θέμα ωρών το ΦΕΚ

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που αφορούν στην εστίαση και συγκεκριμένα στην απελευθέρωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι.

Το ΦΕΚ θα ορίζει μεταξύ άλλων την απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

-πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή
-πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή
-βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κοροναϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.

Στόχος… Μάρτιος χωρίς μέτρα

Προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όταν βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό.

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

https://www.to10.gr/podosfero/europa-league/1955019/apokalypsi-kosmo-o-olybiakos-kontra-stin-atalanta/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0