Αγάθωνας :”Ρεμπέτικα οι Παναθηναϊκοί; Απαγορεύεται!” Καλό Ταξίδι!!!

Ο ρεμπέτης που θα πάει Γιουροβίζιον, μίλησε στο ΦΩΣ το 2013 για τις δύο του μεγάλες αγάπες, το ρεμπέτικο και τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τα πρώτα του βήματα, το πως έγινε Ολυμπιακός αν και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα σχόλια του για την ομάδα του Πειραιά.

Δείτε το Pre-Game για τον μεγάλο αγώνα του Ολυμπιακού στην Αγγλία!

Ο ρεμπέτης, Αγάθωνας Ιακωβίδης ψηφίστηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμού τραγουδιού, τον προσεχή Μάιο. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα “Φως των σπορ”, μίλησε για τις δύο μεγαλύτερες αγάπες τις ζωής του, το ρεμπέτικο αλλά και τον Ολυμπιακό που λατρεύει από μικρός.

Ας δούμε τι δήλωσε ο ρεμπέτης σε ερωτήσεις σχετικά με το που μεγάλωσε, πως ξεκίνησε να είναι Ολυμπιακός αλλά και ποιοι είναι οι αγαπημένοι του ρεμπέτες.

Πού μεγάλωσες;

” Το χωριό μου λέγεται Ευαγγελισμός Λαγκαδά, κάνα εικασάλεπτο έξω από την Θεσσαλονίκη. Γύρω στα δεκαπέντε μου, όμως παράτησα τα πάντα, σχολείο, οικογένεια, δεν τα πήγαινα καλά με τον πατέρα μου – παρένθεση εδώ, το σόι μου ήταν Αρειανοί! – . Πήγα στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, με έναν ξάδερφο του πατέρα μου για να δουλέψω να βγάλω τα απαραίτητα.”

Τι δουλειά έκανες;

Σε μια βιοτεχνία. Τα πάντα έχω κάνει, βιοτεχνία με δερμάτινα και πλαστικά είδη, οικοδομή, από εργάτης της μέχρι μάστορας, μωσαϊκά, μάρμαρα. Τότε δεν ασχολούμουν ακόμα με τη μουσική. Σε πολλές δουλειές όμως, με διώχνανε τις Δευτέρες, γιατί ταξίδευα στον Πειραιά να βλέπω το Θρύλο!”

“Ρεμπέτικα οι παναθηναϊκοί; απαγορεύεται!”

“Με πειράζει όμως που στη στήλη με το “Σαν σήμερα” γράφεται τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Μαριώ και όχι εμένα. Ο αρχιρεμπέτης είμαι εγώ. Άμα είσαι Ολυμπιακός, λες ρεμπέτικα. Δεν μπορεί να είσαι Παναθηναϊκός και να λες ρεμπέτικα, όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, απαγορεύεται! Δεν μπορεί να είναι Παναθηναϊκός και να λέει το “Πέντε μάγκες στον Περαία”, καλύτερα να πει το “Δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες”.

“Το ’71 με μια παρέα Ολυμπιακών στη Θεσσαλονίκη, θέλαμε να φτιάξουμε σύνδεσμο της ομάδας. Μετά από ένα ματς με την Κάλιαρι πάμε στον Κορυδαλλό, στα κεντρικά της ΠΕΦΟ και μας λέει ο Μπαρμπής τι πρέπει να κάνουμε για να το υλοποιήσουμε. Ήμουν 17 χρονών τότε και είχα το γενικό κουμάντο.”

Πως έγινες Ολυμπιακός;

“Ολυμπιακός έγινα από μικρός λόγω ονόματος και εμβλήματος. Είχα τρέλα με τον Σιδέρη.”

Οι αγαπημένοι σου παίκτες έχουν παίξει στον Ολυμπιακό;

Ο Σιδέρης και ο Τζόρτζεβιτς. Και ο Γεωργάτος που για μένα ήταν κορυφαίος.

Τότε με τον Γουλανδρή, θεωρείς ότι ήταν η μεγαλύτερη ομάδα;

Αν επιτρέπονταν τότε μεταγραφές ξένων και όχι “ελληνοποιήσεις”, ο Ολυμπιακός θα χτύπαγε μέχρι και Κύπελλο Πρωταθλητριών. Όπως και με τον Κόκκαλη είχαμε μεγάλους παίκτες, αλλά δεν έγιναν σωστές κινήσεις.

Η μεγαλύτερη στεναχώρια από τον Ολυμπιακό που θυμάσαι;

“Η στεναχώρια μου είναι η Ευρώπη. Όχι ότι θα γίνουμε ποτέ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αλλά μπορούμε να γίνουμε Πόρτο”.

Μπάσκετ βλέπεις;

“Και μπάσκετ και πόλο και βόλεΪ και …μακριά γαϊδούρα, αρκεί να συμμετέχει ο Ολυμπιακός”.

Που πονάει ο Ολυμπιακός για Ευρώπη;

“Χρειάζεται να κρατήσει κορμό και να ρίξει λεφτά σε 2-3 μεταγραφές. Λίγες και καλές. Η άμυνα είναι δεμένη, θέλουμε έναν προωθημένο να παίξει σε όλες τις θέσεις όπως ήταν ο Μιραλάς ή ο Ριβάλντο.”

Ο Kοβάσεβιτς πως σου φαίνεται;

“Δεν έχει προσφέρει. Και δεν καταλαβαίνω γιατί τον κρατάμε. Δύο χρόνια έπαιξε στην ομάδα, ενώ έξω υπάρχουν άλλοι που έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα στον Ολυμπιακό. ”

Στα τις μουσικής, κορυφαίο ρεμπέτικο και αγαπημένοι σου ρεμπέτες;

“Με πόνο ψυχής αν πρέπει να πω μόνον έναν ρεμπέτη, θα διαλέξω τον Μάρκο Βαμβακάρη. Όσο για το αγαπημένο μου ρεμπέτικο είναι το “Πέντε μάγκες στον Περαία” .”

Κλείνοντας, τα προγνωστικά σου για τη Γιουροβίζιον;

“Ε θα νικήσουμε, τι άλλο. “

Share and Enjoy !

0Shares
0 0