Δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος ο RED-BILL

Τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς κατέκτησε ο Τόνι Πάρκερ, οδηγώντας τη Γαλλία στο χρυσό μετάλλιο. Άφησε 2ο τον Βασίλη Σπανούλη και 3ο τον Μαρκ Γκασόλ!79336_untitled-1

Στην ψηφοφορία, ο Τόνι Πάρκερ συγκέντρωσε 24.976 ψήφους, ενώ πήρε και 987 από τους ειδικούς (προπονητές, δημοσιογράφους κτλ.), όντας πρώτος στη σχετική λίστα. Τον ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος συγκέντρωσε 15.162 ψήφους στην ψηφοφορία του κοινού και 356 βαθμούς από τους ειδικούς.Τρίτος ο Μαρκ Γκασόλ, με 10.951 ψήφους από τον κόσμο και 263 από την ειδική ομάδα της FIBA Europe.

Η ποιότητα του Βασίλη Σπανούλη έχει αντίκτυπο και στην αναγνώριση που τρέφει ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη προς το πρόσωπο του αρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας.Για να καταλάβουμε το μέγεθος του επιτεύγματος του RED-BILL, ο αρχηγός του Θρύλου άφησε πίσω του σπουδαία ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που παίζουν είτε στην Ευρώπη είτε στο ΝΒΑ, όπως είναι οι Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλίς), Γκόραν Ντράγκιτς (Φοίνιξ Σανς) ή Λουίτζι Ντατόμε (Φοίνιξ Σανς).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0