Χρήστου: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο μου»

Ο Γιάννης Χρήστου αποτελεί ένα από τα ταλέντα της ελληνικής κλασικής κολύμβησης! Βρίσκεται, μάλιστα, στο κλιμάκιο των κορυφαίων αθλητών της χώρας που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα προπονήσεις, μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων του κορονοϊού.

Ο Γιάννης, αδελφός του πρωταθλητή Απόστολου (και οι δύο του Ολυμπιακού), παραχώρησε δηλώσεις και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Το φετινό καλοκαίρι στερείται μεγάλων διοργανώσεων, οι οποίες λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για το 2021. Προτεραιότητά μου αποτελεί η βελτίωση των επιδόσεών μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, έτσι ώστε να ξεκινήσω με αισιοδοξία και με ανεβασμένη την αθλητική ψυχολογία για να υλοποιήσω τους μεγάλους στόχους που έχω το 2021.

Θα ήθελα να πάρω μέρος και να διακριθώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης την άνοιξη του 2021, ενώ στο πίσω μέρος το μυαλό μου βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου για κάθε αθλητή, της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας είχα την ευκαιρία να ξεκουράσω το μυαλό μου και να φροντίσω, με γυμναστική από το σπίτι, για να διατηρήσω στο μέτρο του δυνατού την φυσική μου κατάσταση. Η έλλειψη της επαφής με το νερό και η αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής μου ήταν αυτά που μου δημιούργησαν έντονο πρόβλημα. Ευτυχώς πορεύομαι υγιής και δυνατός, όσο ποτέ, στην επόμενη μέρα…

Διατηρώ μια άψογη σχέση με τον προπονητή μου, η οποία βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και στην συνεννόηση. Ο αδερφός μου είναι ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα. Μου έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή και με βοηθάει πολύ».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0