Άδοξο τέλος…

“Για να μετέχουμε στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης του Champions League, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και να είμαστε πανέτοιμοι για τις μάχες του επόμενου Αυγούστου… Πολύ μακριά το πήγα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και η μιζέρια που επικρατεί στις εγχώριες διοργανώσεις δεν μας βοηθάει καθόλου” γράφει ο dp11 μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

09dec2015Μην ψάχνετε να βρείτε φταίχτες για το οδυνηρό αποτέλεσμα, που ήρθε όταν οι περισσότεροι είχαν πιστέψει ότι κουτσά-στραβά θα τα καταφέρουμε. Είναι σκληρή η αλήθεια, αλλά μόνο να χάσει έχει όποιος δεν την κοιτάζει κατάματα… Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, ανήκουμε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και χρειάζεται πολλή τύχη για να κάνουμε το βήμα παραπάνω, παίρνοντας τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο “Emirates” και τις δύο νίκες επί την Ντινάμο, φτάσαμε πολύ κοντά στην υπέρβαση, αλλά – μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μπάγερν – τίποτα δεν είχε τελειώσει και αυτό αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Ας μη γελιόμαστε, οι ομάδες που πρωταγωνιστούν επί σειρά ετών στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και δεν είναι καθόλου εύκολο να τις ανταγωνιστούμε, ακόμα και όταν έχουν απουσίες βασικών παιχτών. Έχουν μεγάλο βάθος στο ρόστερ και μία οργάνωση που εμείς πρέπει να φάμε πολλά καρβέλια για να την πλησιάσουμε.

Παραμερίζοντας την πίκρα μας και κάνοντας έναν ψύχραιμο απολογισμό, πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν πήγαμε άσχημα, αλλά χάσαμε μία καλή ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Όμως, υπάρχει το Europa League μπροστά μας και μπορούμε να κάνουμε εκεί αυτό που δεν καταφέραμε στην κορυφαία διοργάνωση, δηλαδή να προχωρήσουμε και να διακριθούμε. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η κλήρωση, αλλά έχοντας αρκετούς καλούς παίχτες και τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα στο πρωτάθλημα, μπορούμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να κερδίσουμε πόντους στην προσπάθεια για την ευρωπαϊκή μας ανέλιξη.

09dec2015b

Ξέρω καλά ότι δεν είμαστε άνθρωποι της υπομονής και, εκεί που είμαστε έτοιμοι για πανηγύρια και μεγαλοστομίες, αρχίζουμε να λιθοβολούμε τους πάντες και τα πάντα μόλις γίνει η πρώτη στραβή. Προσωπικά, θεωρούσα ότι ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα και το έγραψα τη βραδιά που νικήσαμε στο Ζάγκρεμπ, αλλά την ίδια ώρα έχανε η Μπάγερν στο Λονδίνο. Δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε, αλλά δεν είναι και καταστροφή αυτός ο αποκλεισμός. Βήμα-βήμα μπορούμε να ανεβούμε κάποια σκαλοπάτια, βουλώνοντας τα στόματα αυτών που περιμένουν να χάσουμε για να χαρούν, επειδή έχει κοκκινίσει ο σβέρκος τους από τις σφαλιάρες που τρώνε χρόνια και χρόνια…

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος

Share and Enjoy !

0Shares
0 0