ΖΥΓΟΣ

Αν τα αντίθετα έλκονται, ο Ζυγός, που θέλει να είναι πάντα αξιοπρεπής και νομοταγής και καθωσπρέπει, γοητεύεται ενδόμυχα από το άτομο που γράφει στα παλιά του παπούτσια όλα τα προαναφερθέντα και τσαλαπατάει ασύστολα τις ευαισθησίες των αλλονών. Ίσως ένα καθαρματάκι εκφράζει όλα αυτά, που ο Ζυγός δεν τολμάει να εξωτερικεύσει, και γι’ αυτό του δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Πιθανώς αρνητικά, τύπου απέχθεια και αγανάκτηση. Αλλά ως γνωστόν, στα παθιασμένα αισθήματα, από το μίσος στην αγάπη είναι ένα τσιγάρο δρόμος (και πολύ σου βάζω). Έτσι, ιδιαίτερα οι Ζυγοί καλά θα κάνουν μεγάλη μπουκιά να τρώνε, μεγάλο λόγο να μη λένε, γιατί δεν ξέρουμε πώς τα φέρνει η ζωή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα κακά παιδιά είναι βουτηγμένα μέχρι τα μπούνια στο απαγορευμένο. Ή τουλάχιστον αυτό αφήνουν έντεχνα να φανεί. Ε, τι άλλο θες; Η λέξη «απαγορευμένο» έχει μια μαγνητική επίδραση στον Σκορπιό. Θα πάει τρεχάτος , όπως ένα σκυλάκι που του λένε «Αζόρ, έλα, φαΐ!». Και καλά θα κάνει, κατά τη γνώμη του.

Διότι πού αλλού θα δοκιμάσει όλους αυτούς τους κρυφούς παραδείσους; Με ποιον θα ανέβει στο ιλιγγιώδες τρενάκι της ηδονής; Ποιος θα τον ξεναγήσει και θα τον συντροφεύσει σε τόπους και ασχολίες που θα έκαναν τον μπαμπά του να πάθει αποπληξία; Μήπως κάποιος από εσάς, τους υπόλοιπους ξενέρωτους; Μπα, δεν νομίζω…

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα κακά παιδιά έχουν ενδιαφέρον και είναι απρόβλεπτα, δυο ιδιότητες που ο Τοξότης πολύ τις εκτιμά. Αν επιπλέον δεν του «κάθονται» με την πρώτη, αλλά θέλουν και το σχετικό κυνήγι, έχουμε τρία τα κρατούμενα και μια γενική ευλογοφανή εξήγηση για τους λόγους που ένας Τοξότης θα γοητευτεί από ένα κακό παιδί.

Βέβαια, το αν θα μείνει για πολύ, είναι μια άλλη ιστορία, ιδίως αν αρχίζουν και ξεμυτίζουν τίποτα σκοτεινές πλευρές της κατάστασης, που σόρι, αλλά του Τοξότη κάτι τέτοιες μαυρίλες δεν του πάνε καθόλου. Στον βαθμό που περνά καλά, γιατί όχι. Αλλά αν το πράγμα αρχίσει και ρέπει προς το σαδομαζό, λυπούμαστε, δεν θα πάρουμε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως το ελέγχει. Μπορεί να του έχει «γυαλίσει» το περί ου ο λόγος κακό παιδί, αλλά το ελέγχει. Μπορεί να υποκύψει στο φλερτ του, αλλά και πάλι όλα είναι υπό έλεγχο. Ίσως και να ερωτευτεί, αλλά και πάλι μην ανησυχείς, το ελέγχει.

Και ναι, καλά το μάντεψες, όταν θα διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα δεν έλεγχε τίποτα, εξαρχής, θα είναι πια αργά για να αποτραβηχτεί, αν μη τι άλλο χωρίς απώλειες. Και εντέλει αυτό είναι το αδύνατο σημείο του Αιγόκερω σε μια τέτοια ιστορία: η υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι, επειδή ξέρει πως πρέπει να είναι προσεκτικός στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα την πατήσει κιόλας. Αμ δε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος λατρεύει τις αντισυμβατικές καταστάσεις και ιδίως αυτές που τον βοηθάνε να μπει στο μάτι μερικών-μερικών. Επίσης, εκτιμά τα άτομα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάνουν τη δική τους επανάσταση, με την καλή και την κακή έννοια. Κάνοντας τη σούμα των προαναφερθέντων, είναι ένας καλός υποψήφιος για να μπλέξει με ένα κακό παιδί και από πάνω να πει κι ευχαριστώ στο σύμπαν, για την ενδιαφέρουσα εμπειρία που του χάρισε.

Έτσι, ζώντας αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, θα είναι όλοι ικανοποιημένοι, εκτός ίσως από τη μαμά του, αλλά ποιος της φταίει, ας πρόσεχε να τον γένναγε σε άλλο ζώδιο.

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς με ένα κακό παιδί είναι ένας από εκείνους τους ερωτικούς συνδυασμούς που αφήνουν τους πάντες κόκαλο, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που την καταβρίσκουν. Κανείς από τους άλλους δεν καταλαβαίνει το πώς και το γιατί. Το κακό παιδί εδώ βρίσκει σέρβις πρώτης ποιότητας.

Στον Ιχθύ αρέσει να περιθάλπει απολωλότα πρόβατα, να προσπαθεί να φέρει στον ίσιο δρόμο πλανεμένες ψυχές και να ξανασυναρμολογεί τα συντρίμμια της ζωής. Επίσης, του αρέσει να τρώει τα μούτρα του, να γίνεται θύμα και να αναφωνεί με σπαραγμό: «Κακούργε-α, όλα σου τα’ δωκα και τίποτα δεν πήρα». Θα μπορούσε και να το ανεβάσει σαν τραγωδία στην Επίδαυρο, εγγυημένα.