Σιχαίνεσαι τις μπάμιες; Με αυτή τη συνταγή θα τις αγαπήσεις!

Σιχαίνεσαι τις μπάμιες; Με αυτή τη συνταγή θα τις αγαπήσεις!

Από μικρό παιδί μία τροφή δεν μπορούσες να φας. Κάθε φορά που στο σπίτι είχατε μπάμιες προφασιζόσουν αδιαθεσία και πήγαινες στο δωμάτιό σου.

Κουβαλάμε τα παιδικά τραύματα και στην ενήλικη ζωή οπότε κάθε φορά που ακούς μπάμιες παίρνεις παρεξηγημένο ύφος και χρησιμοποιείς μόνο ένα ρήμα για περιγράψεις τη μεταξύ σας σχέση. ”Τις σιχαίνομαι”. Έχουμε την κατάλληλη συνταγή.

Δε θέλω να είσαι κατηγορηματική και απόλυτη. Γιατί μετά θα δοκιμάσεις και θα σου αρέσουν και θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τη μάνα σου, κατά κύριο λόγο, που της έβγαλες την ψυχή.

Θα φτιάξεις μπάμιες τηγανητές και όλα θα αλλάξουν ανάμεσα σε εσένα και αυτές. Και η συνταγή εύκολη γιατί δεν πρέπει να είσαι και στην κουζίνα ώρες αμέτρητες.

Θα χρειαστείς

Μισό κιλό μπάμιες καθαρισμένες

ξύδι

αλάτι

αλεύρι

νερό

ελαιόλαδο

Η διαδικασία

Ρίχνεις λίγες κουταλιές ξύδι στις μπάμιες και τις αφήνεις τουλάχιστον για μισή ώρα να στραγγίσουν και να διώξουν αυτή την κολλώδη ουσία που τόσο δε σου αρέσει.

Έπειτα τις ξεπλένεις πολύ καλά και τις ρίχνεις σε νερό που βράζει για να τις ζεματίσεις. Θα πάρουν μία βράση και θα τις αφαιρέσεις.

Τις αλευρώνεις, τις αλατίζεις και τις ρίχνεις σε καυτό λάδι. Αν έχεις φριτέζα, ακόμα καλύτερα. Τις τηγανίζεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά τις βάζεις σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι.

Συνοδεύουν τέλεια τα ψητά σου αλλά τρώγονται και σκέτες με ένα απλό ντιπ γιαουρτιού (γιαούρτι, 1 κ.σ. λάδι, δύοσμο, άνηθο, 1 κ.σ. ξύδι, αλάτι και πιπέρι).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0