Πόσο μοιάζεις με την κολλητή; Ούτε που φαντάζεσαι!

Πόσο μοιάζεις με την κολλητή; Ούτε που φαντάζεσαι!

Το ότι μοιάζεις σε πολλά με την κολλητή το γνώριζες ήδη, δεν περίμενες να στο πούμε εμείς. Το ότι έχετε DNA σαν να είσασταν τέταρτα ξαδέλφια το γνώριζες;

 

Επιστημονική μελέτη του Γέιλ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο αποκαλύπτει πως με τους κολλητούς έχουμε κοινό γονιδιακό DNA (1%) στον ίδιο βαθμό με τα τέταρτα ξαδέλφια μας.

 

Αυτό εξηγεί γιατί έχουμε κοινά με τους φίλους μας και πως η επιλογή είναι μάλλον ζήτημα γονιδιακό, αφού επιλέγουμε για φίλους άτομα που θα μπορούσαν να είναι συγγενείς μας!

Για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων η έρευνα εξέτασε περισσότερα από 1900 άτομα που συμμετείχαν μαζί με τους φίλους τους.

 

Και μπορεί το 1% να σου φαντάζει ασήμαντο αλλά κατά τους γενετιστές έχει τεράστια βαρύτητα!

Πιο συγκεκριμένα:

Οι ομοιότητες εντοπίστηκαν κυρίως σε γονίδια που έχουν να κάνουν με την όσφρηση και τις φερεμόνες, τις ορμόνες αυτές που απελευθερώνονται από το δέρμα μας και δημιουργούν την αίσθηση της οικειότητας ή μη.

 

Από την άλλη, οι μεγαλύτερες διαφορές εστιάζονται σε γονίδια σχετικά με την ανοσοαντίδραση κι αυτό μάλλον έχει να κάνει με την εξέλιξη. Με το να έχουμε φίλους που δεν είναι ευάλωτοι στις ίδιες ασθένειες με εμάς αποτρέπει την εξάπλωση ασθενειών κι επιδημιών. Φαίνεται δηλαδή πως πρόκειται για έναν φυσικό μηχανισμό.

Και με τη χημεία τι γίνεται;

Οι φιλικοί δεσμοί έχουν να κάνουν με βαθύτερες ψυχικές ομοιότητες, με κοινή ηθική και αυτό που θα ονομάζαμε ποιότητα κι όχι με επιλογές και προτιμήσεις.

Πηγή : http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37561&subid=2&page1=1&pubid=130222265#topnav

Share and Enjoy !

0Shares
0 0