Ποιο αντρικό χαρακτηριστικό σκοτώνει τις γυναικείες αντιστάσεις???

Ποιο αντρικό χαρακτηριστικό σκοτώνει τις γυναικείες αντιστάσεις???

Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας για να κερδίσει ευκολότερα μια γυναίκα?

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το ανδρικό χαρακτηριστικό που «μαγνητίζει» τις γυναίκες χωρίς στην πραγματικότητα να το καταλαβαίνουν;

Επιστήμονες από το Τμήμα Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδα έχουν την απάντηση!

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό ψυχολογίας «Personality and Social Psychology Bulletin», το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι άντρες για να «υπακούσουν» οι γυναίκες, είναι να έχουν αυτοπεποίθηση και να τους χαρίσουν ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν τρία διαφορετικά πειράματα, εξετάζοντας πώς το χαμόγελο ενός άνδρα επηρέαζε αφενός την αντίληψη μιας ομάδας γυναικών γι’ αυτόν και αφετέρου τη γλώσσα του σώματός τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όταν ο άντρας είχε κυριαρχικό ρόλο (δίνοντας οδηγίες για παράδειγμα) οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να ακολουθήσουν αυτά που τους έλεγε, αν τους χαμογελούσε.

Μάλιστα, αυτό ίσχυε ακόμη και αν ολοκλήρωνε την εντολή του με κάποιο σεξιστικό σχόλιο.

Στο δεύτερο πείραμα, ο άντρας άλλαζε τη δική του στάση του σώματος (άλλοτε ήταν κυριαρχική, άλλοτε υποτακτική) για να καταγραφούν οι αντιδράσεις των γυναικών, ενώ στο τρίτο διερευνήθηκαν οι επιδράσεις των ιδίων αλλαγών σε συνδυασμό με το σεξιστικό σχόλιο.

Όπως προέκυψε, και στα δύο αυτά πειράματα, οι γυναίκες δεν ήταν και τόσο υπάκουες, ούτε ως στάση σώματος ούτε ως αντίδραση.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται, καθώς οι γυναίκες εκλαμβάνουν το ανδρικό χαμόγελο ως ένδειξη «ζεστασιάς», όταν προέρχεται από έναν άντρα με κυριαρχική συμπεριφορά, ενώ δεν φαίνεται να δίνουν και τόση σημασία στους «υποτακτικούς» χαρακτήρες.

william-levy2

Share and Enjoy !

0Shares
0 0