Όταν εκείνος δεν θέλει να κάνετε έρωτα…Τί συμβαίνει;

Όταν εκείνος δεν θέλει να κάνετε έρωτα…Τί συμβαίνει;

Γιατί δεν θέλει να κάνετε σεξ; Αναλύουμε τους λόγους που μπορεί να του ρίχνουν τη λίμπιντο.

b7e607e23f1646b9ce9f7d0da4fbe580_XL
1.     Η παρουσία σεξουαλικής δυσλειτουργίας

Ένας από τους κυρίαρχους λόγους που απομακρύνουν τον άντρα από το ερωτικό παιχνίδι είναι η παρουσία μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, όπως για παράδειγμα η δυσκολία στην απόκτηση ή/ και διατήρηση της στύσης του ή η πρόωρη εκσπερμάτιση. Ο άντρας φοβάται να εκτεθεί για μία ακόμη φορά στα μάτια της συντρόφου του αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό και… αποφεύγει την ερωτική επαφή.

2.     Η ψυχική και σωματική κούραση

Οι πολλές ώρες εργασίας, το οξύ και διαρκές εργασιακό άγχος, η έλλειψη αναγνώρισης στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και η δυσκολία να ανταπεξέλθει στα καθημερινά του έξοδα και στις βασικές του ανάγκες –σημεία των καιρών- είναι επιπλέον λόγοι που απομακρύνουν έναν άντρα από το κρεβάτι επηρεάζοντας την ερωτική του επιθυμία.

3.     Η ανεργία ή η προσωπική ματαίωση

Οι άκαρπες προσπάθειες να βρει εργασία, τα συνεχή «όχι» και η επακόλουθη ματαίωση των προσδοκιών και φιλοδοξιών του επιδρούν αρνητικά στην αυτοπεποίθηση ενός άντρα, δηλητηριάζοντας την ερωτική του διάθεση και οδηγώντας τον σε μια σεξουαλική αλλά και συναισθηματική απομόνωση.

4.     Τα προβλήματα στην σχέση με την σύντροφό του

Εδώ συναντάμε την καταστασιακή μειωμένη ερωτική επιθυμία, κατά την οποία ο άντρας δεν επιθυμεί να εκφραστεί ερωτικά προς τη σύντροφό του παρότι εξακολουθεί να έχει ερωτική επιθυμία για άλλες γυναίκες.

Ένα συναισθηματικό τραύμα, όπως μια απιστία από την πλευρά της συντρόφου, ή ακόμη μια κακή ποιότητα επικοινωνίας στην σχέση όπου πρωταγωνιστούν η κριτική, η γκρίνια, η απόρριψη, η λεκτική επιθετικότητα, οι συχνές εντάσεις και οι τσακωμοί συνιστούν κυρίαρχους λόγους για τους οποίους ένας άντρας θα πει “όχι” στο σεξ.

Η ερωτική επιθυμία ενός άντρα ενισχύεται μέσα από την εικόνα μιας συντρόφου ερωτικής, θελκτικής, η οποία του δημιουργεί σεξουαλικό ενδιαφέρον και διάθεση να  παίξει ερωτικά μαζί της. Μέσα από την κλινική μου εμπειρία παρατηρώ την σεξουαλική απομάκρυση ενός άνδρα από την γυναίκα που τον επικρίνει, τον μειώνει και του επιτίθεται λεκτικά. Έχει λοιπόν αξία να αναρωτηθείς αν τελικά αυτό που τον διώχνει από το κρεβάτι σας είναι η συμπεριφορά σου!

5.     Η κατάθλιψη και οι διαταραχές του συναισθήματος

Οι διαταραχές του συναισθήματος , με συχνότερη και κυριότερη την κατάθλιψη, επηρεάζουν κεντρικά την ερωτική επιθυμία του άντρα ενώ στην συμπτωματολογία της κατάθλιψης  -σε αρχικό μάλιστα στάδιο- εντοπίζουμε την έκπτωση στην ερωτική διάθεση του ατόμου για εμπλοκή σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα αλλά και την απουσία φαντασιώσεων. Εάν παρατηρείς αλλαγές στην διάθεσή του, στην όρεξη και στον ύπνο του, εάν μοιράζεται αρνητικές σκέψεις και δεν έχει πια καμία διάθεση να παίξετε ερωτικά, μίλησέ του ανοιχτά για την πιθανότητα να βρίσκεται σε ένα (προ) στάδιο κατάθλιψης.

Να θυμάσαι:

Εάν ο σύντροφός σου έχει απομακρυνθεί σεξουαλικά μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να κάνεις «θόρυβο» γύρω από αυτή την αλλαγή στην ερωτική σας ζωή. Χωρίς πίεση και απαίτηση, προσέγγισέ τον ερωτικά και δείξε του την διάθεσή σου να τον αγγίξεις, να παίξεις μαζί του, να απολαύσεις την ερωτική σας επαφή που μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό καταφύγιο σε μια ψυχοπιεστική και επιβαρυμένη ψυχικά περίοδο.

Εάν η εικόνα της σεξουαλικής σας ζωής συνεχίσει να επιδεινώνεται, μίλησέ του! Προσπάθησε με γνήσιο ενδιαφέρον να αντιληφθείς τι έχει αλλάξει και –κυρίως- το πώς θα μπορούσατε μαζί να εξελίξετε  αυτό το ζωτικό πεδίο της ερωτικής σας σχέσης.

Πηγή : cosmopolitan.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0