13 επιστημονικοί λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ!!!

13 επιστημονικοί λόγοι για να κάνεις περισσότερο σεξ!!!

Αφού το λέει η επιστήμη γιατί να πούμε όχι εμείς;

jessica_rabbit

1. Ο οργασμός αυξάνει την αιμάτωση του εγκεφάλου σου. Μάλιστα ερευνητές λένε πως το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί πολύ καλύτερη άσκηση από το να λύσεις ένα σταυρόλεξο.

2. Το σεξ απελευθερώνει ένα φυσικό στεροειδές που σε κάνει να δείχνεις νεότερη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι σε σχέση με αυτούς που δεν κάνουν.

3. Σύμφωνα με την γυναικολόγο Jennie Leslie, το σεξ μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους της περιόδου. Οι συσπάσεις των μυών που γίνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού χαλαρώνουν την ένταση αυτών της μήτρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις μικρότερης διάρκειας περίοδο και να πονάς λιγότερο. Έρευνες που έγιναν στα Πανεπιστήμια Columbia και Stanford έδειξαν επίσης ότι όσες γυναίκες κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά τον μήνα τείνουν να έχουν πιο σταθερό κύκλο.

4. Έχει αποδειχθεί ότι ο ερεθισμός του κόλπου σταματάει χρόνιους πόνους στην πλάτη και τα πόδια καθώς και τους πονοκεφάλους. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση διάφορων ορμονών κατά τη διάρκεια του οργασμού.

5. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τακτικό σεξ κάνει καλό στην επιδερμίδα σου. Η γιατρός Elizabeth Tanzi από το Ινστιτούτο Δερματολογίας στην Ουάσινγκτον είπε ότι το τακτικό σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος και μειώνει τις ορμόνες που ευθύνονται για το στρες που νιώθουμε. Έτσι μειώνονται και τα σημάδια του στρες στην επιδερμίδα σου.

6. Η γιατρός Debby Herbenick υποστηρίζει ότι πρωινό σεξ αυξάνει τόσο τη διάθεσή σου (DUH!) όσο και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Άσε κάτω τον καφέ και πιάσε τον φίλο σου, τα έχουμε πει αυτά.

7. Όσοι κάνουν συχνά σεξ με διείσδυση- όχι τα προκαταρκτικά δεν πιάνονται- έχουν χαμηλότερη πίεση σε σχέση με αυτούς που δεν κάνουν.

8. Η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα της αγάπης, αυξάνεται στον άντρα μετά το σεξ. Άντρες με αυξημένα επίπεδα αυτής της ορμόνης έχουν λιγότερες πιθανότητες να απατήσουν τη σύντροφό τους.

9. Όσο περισσότερο εκσπερματίζει ένας άντρας τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να πάθει καρκίνο στον προστάτη. Μάλιστα μια μελέτη έδειξε ότι οι πιθανότητες φτάνουν στο 28% σε άντρες που είχαν περισσότερες από 20 διαφορετικές συντρόφους στη ζωή τους.

10. Το σεξ μπορεί να σε αποτρέψει να κολλήσεις κάποια ίωση ή να κρυώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α που σε προστατεύει από ιούς.

11. Είναι γεγονός πως το σεξ αποτελεί έναν καλό τρόπο άσκησης. Οι άντρες καίνε 4 θερμιδες το λεπτό και οι γυναίκες τρεις. Η άσκηση που κάνεις με το φίλο σου στο κρεβάτι ισοδυναμεί με έναν αγώνα τένις ή πεζοπορία στο βουνό.

12. Σύμφωνα με μία μελέτη μια γυναίκα, 4 ώρες μετά τον οργασμό, νιώθει πιο ψηλή και έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

13. Άντρες που κάνουν τακτικά σεξ έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Πηγή : cosmopolitan.gr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0