Θρίλερ με αεροπλάνο των Malaysia Airlines που αγνοείται με 239 επιβαίνοντες

Θρίλερ με αεροπλάνο των Malaysia Airlines που αγνοείται με 239 επιβαίνοντες

Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Είχε προορισμό το Πεκίνο και μεταφέρει επιβάτες 13 εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και δύο βρέφη.

EAEF4B036966AA3CE09B93482B3322B6

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing Β777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 227 είναι επιβάτες -εκ των οποίων δύο βρέφη- και οι 12 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το εν λόγω αεροπλάνο μεταφέρει επιβάτες από 13 διαφορετικές εθνότητες. Κινεζικά μέσα μεταδίδουν ότι ανάμεσά στους 239 επιβαίνοντες οι 160 έχουν κινεζική υπηκοότητα.Το αεροσκάφος είχε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21 π.μ. (14:21 GMT Παρασκευή) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ. (22:30 GMT). Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος στις 02:40 π.μ.

Η επικοινωνία με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines χάθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, μετέδωσε σήμερα το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από την Κίνα και δεν ήρθε σε επαφή με Κινέζους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αναφέρει.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η Κίνα δεν έχει λάβει, προς το παρόν, καμία αναφορά για συντριβή αεροσκάφους στα χωρικά της ύδατα.

Η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις Αρχές, οι οποίες έχουν κινητοποιήσει ομάδα αναζήτησης και διάσωσης προκειμένου να εντοπιστεί το αεροσκάφος. Ειδική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας, επίσης, ενημερώνει του συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος για το συμβάν. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τα καύσιμα που είχε το αεροπλάνο από τη στιγμή που χάθηκε, αρκούν για 7,5 ώρες.

Πηγή: www.protothema.gr 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0