Στοιχηματίζει 1,3 δις σε πτώση της Wall Street ο Σόρος

Στοιχηματίζει 1,3 δις σε πτώση της Wall Street ο Σόρος

Στοίχημα αξίας 1,3 δις δολαρίων στην πτώση της Wall Street έχει βάλει ο γνωστός «καρχαρίας» των αγορών Τζωρτζ Σόρος.

Wall Street

Ο Σόρος, στοιχηματίζει σε πτώση του σημαντικότερη δείκτη της Wall Street, S&P 500, ο οποίος περιλαμβάνει στη σύνθεσή του περίπου 500 από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες εταιρίες διεθνώς.

Το στοίχημα που έβαλε ο Σόρος, για πτώση του μεγάλου αμερικανικού δείκτη, έγινε γνωστό, από τα στοιχεία, που δίνουν τα hedge funds στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά τη λήξη κάθε τριμήνου και στη συνέχεια διαδόθηκε τη Δευτέρα, μέσω ειδικευμένων blogs, στα θέματα των μετοχών. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν στη συνέχεια και από το δημοσιογραφικό οργανισμό Dow Jones.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Σόρος έχει αγοράσει παράγωγα αλλά όχι συμβόλαια. Οι θέσεις του είναι σε πιο βραχυχρόνιους τίτλους, με μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και μεγαλύτερα κέρδη αν αποδειχθούν σωστές. Έχει δηλαδή αγοράσει τα λεγόμενα put options, με θέσεις οι οποίες μπορεί να έχουν ήδη διαφοροποιηθεί μερικώς ή και να έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο, στο τέλος του 2013, το στοίχημα του Σόρος ήταν τεράστιο, και τα 1,3 δις ευρώ της αξίας των puts με τα οποία είχε στοιχηματίσει σε πτώση του αμερικανικού δείκτη, αντιστοιχούσαν, στο 11,13% των κεφαλαίων του hedge fund που ελέγχει.

Στην πραγματικότητα από το δεύτερο τρίμηνο και για τρία συνεχή τρίμηνα, ο Σόρος τζογάρει πτωτικά στη Wall Street. Αλλά ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, πήρε κέρδη από ενδιάμεση πτώση και μείωσε στο 5,14% το στοίχημά του, το Δεκέμβριο του 2013 το διπλασίασε…

Wall Street, New York

Πηγή : http://www.enet.gr/