Πρώτες εικόνες από το smartwatch της Samsung

Το smartwatch της Samsung θυμίζει κάτι από τα vintage (πλέον σήμερα) ψηφιακά ρολόγια προηγούμενων δεκαετιών

Τελικά οι άκρως φουτουριστικές προβλέψεις (και απεικονίσεις) για το πολύ- αναμενόμενο «έξυπνο» ρολόι της Samsung φαίνεται ότι ανήκουν στο (ίσως όχι και τόσο μακρινό) μέλλον, αφού για την ώρα –και όπως είχε σπεύσει να διευκρινίσει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τομέα φορητών συσκευών της κορεατικής εταιρείας, Lee Young-hee, το Galaxy Gear δεν θα ενσωματώνει κάποιου είδους επαναστατική εύκαμπτη οθόνη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν λίγες ημέρες πριν από την πρώτη του παρουσίαση στο πλαίσιο της IFA, το smartwatch της Samsung θυμίζει κάτι από τα vintage (πλέον σήμερα) ψηφιακά ρολόγια προηγούμενων δεκαετιών.

Παρά την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλει η Samsung, προκειμένου να προφυλάξει τα προϊόντα της, ακόμη και με την αποστολή – σε συνεργάτες και ειδικούς – πρωτότυπων συσκευών που διαφέρουν από το τελικό σχέδιο, τη φορά αυτή η διαρροή προέκυψε μέσω ενός βίντεο προώθησης του ρολογιού.

Από τα καρέ που δημοσίευσε το venturebeat.com και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο που έκανε την αποκάλυψη, προκύπτει ότι το Galaxy Gear ενσωματώνει OLED οθόνη αφής, συνδέεται και συνεργάζεται μέσω Bluetooth με τα smartphones και tablets της ίδιας οικογένειας φορητών συσκευών της Samsung – αν και πρακτικά μπορεί να συνδεθεί με κάθε Android συσκευή – και διαθέτει Wi-Fi για απευθείας πρόσβαση στο Internet. Κάτι που επιτρέπει π.χ. την εμφάνιση ειδοποιήσεων για τα εισερχόμενα e-mails.

smartwatch της Samsung 2

Μια κάμερα με αισθητήρα 4 Megapixel είναι ενσωματωμένη στο λουράκι και μικροσκοπικά ηχεία στο κούμπωμα (!).

Το «έξυπνο» ρολόι της Samsung θα ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, θα έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα -για άμεσες δημοσιεύσεις σε facebook και Twitter, ενώ θα διευκολύνει τη μέτρηση καθημερινών δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με την άθληση (ενσωματώνει αισθητήρα καρδιακού σφυγμού), αλλά και τη διατροφή.

Επίσης μέσω του Galaxy Gear θα είναι εφικτή η διαχείριση των  τηλεφωνικών  κλήσεων στο συνδεδεμένο  smartphone. Η μπαταρία του εκτιμάται ότι θα ανταποκρίνεται τουλάχιστον σε 10 ώρες χρήσης.

H αυτονομία συσκευών αυτού του τύπου είναι και ένα από τα προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι κατασκευαστές όπως και η Sony, η οποία παρουσίασε ήδη τη δεύτερη έκδοση του δικού της smartwatch.

Στο παιχνίδι θα μπει πολύ σύντομα, σύμφωνα με σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της, Kazuo Kashio, στους New York Times και η Casio, καθώς θεωρείται βέβαιη η απάντηση και της Apple με το iWatch.

To Galaxy Gear θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Βερολίνο, στο δεύτερο επεισόδιο του Samsung Unpacked Event, δυο ημέρες πριν από την έναρξη της IFA.

Πηγή : http://www.protothema.gr/