Κρήτη: Νέο βίντεο με τον «Σήφη» τον κροκόδειλο – Δείτε τον από… ψηλά

Κρήτη: Νέο βίντεο με τον «Σήφη» τον κροκόδειλο – Δείτε τον από… ψηλά

Η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου είναι πιθανό να διαρκέσει έως και δύο μήνες

FAE5300C3DDCABBE4BAF71C028736DB2

Ένα νέο βίντεο με τον «Σήφη» τον κροκόδειλο να κολυμπάει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου είδε το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για εντυπωσιακό βίντεο του Νίκου Σαράντου, το οποίο γυρίστηκε με ειδική ιπτάμενη κάμερα, τοποθετημένη σε drone, η οποία εντόπισε τον κροκόδειλο να «κρύβεται» στις όχθες της λίμνης.

Αν και αρχικά ο «Σήφης» δεν ταράχτηκε από την παρουσία της κάμερας, ωστόσο, όταν είδε το  drone να τον πλησιάζει αρκετά, βούτηξε στη λίμνη και εξαφανίστηκε, κολυμπώντας.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου είναι πιθανό να διαρκέσει έως και δύο μήνες, παρά το ότι κλουβιά-«φάκες» έχουν τοποθετηθεί στα νερά της λίμνης κι όλα αυτά ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, να παραμείνει ο κροκόδειλος στο … νέο του σπίτι, αποτελώντας τουριστική ατραξιόν!

Όπως είπε ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, αν ο κροκόδειλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παραμείνει στα νερά του φράγματος, αυτό θα ήταν… ευκταίο! Συζητάει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί μέσα στο φράγμα ένα κατάλληλο σημείο προκειμένου να μείνει εκεί ο κροκόδειλος.

Μετά το 4:20 θα τον εντοπίσετε :

[youtube id=”rJffgR61nrY” width=”620″ height=”360″]