Οι πρώτες πληροφορίες του Pro Evolution 2014


 

Η Konami ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα πως το Pro Evolution Soccer 2014 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PS3, Xbox 360, PSP και φυσικά PC. Ο Ιαπωνικός τίτλος ποδοσφαίρου θα “φοράει” την Fox Engine από την Kojima Productions  η οποία θα προσφέρει νέες δυνατότητες στον τίτλο όπως πιο ρεαλιστικές κινήσεις από τους ποδοσφαιριστές.

Στο Pro Evolution Soccer 2014 θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση το Asian Champions League δίνοντας μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε με νέες ομάδες από την Ασιατική Ήπειρο. Φυσικά, για ακόμα μια χρονιά παρών θα δηλώσει και το UEFA Champion League ενώ μέσα στις επόμενες μέρες (πιθανώς στην Ε3) θα ανακοινωθούν και νέα πρωταθλήματα/τουρνουά.

Ο τίτλος βρίσκεται σχεδόν στο 70% όσον αφορά την ολοκλήρωση του. Ας ρίξουμε τώρα μια γρήγορη ματιά στις πρώτες νέες πληροφορίες που έγιναν γνωστές:

True Ball Tech

Για πρώτη φορά στα χρονικά των ποδοσφαιρικών τίτλων, το PES 2014 θα δώσει πολύ προσοχή στην μπάλα και συγκεκριμένα στο πως κινείτε αλλά και το πως οι παίχτες την χρησιμοποιούν. Η παραπάνω τεχνολογία, True Ball, θα επιτρέπει στον παίκτη να κρύβει την μπάλα ή να την απομακρύνει με τη χρήση του αναλογικού μοχλού. Αυτό φυσικά θα διαφέρει από παίχτη σε παίχτη καθώς σημαντικό ρόλο θα παίζει το βάρος του, ο τρόπος που του έρχεται η μπάλα, η τεχνική του και τέλος, η θέση που θα βρίσκεται εκείνη την στιγμή το σώμα του.

Motion Animation Stability System (M.A.S.S.)

Νέο στοιχείο στον τίτλο θα είναι Motion Animation Stability System το οποίο θυμίζει την Impact Engine του FIFA. Δηλαδή ο παραπάνω μηχανισμός θα έχει να κάνει σχέση με τις διεκδικήσεις και τα τζαρτζαρίσματα των ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να ορίσει τον νικητή της εκάστοτε “μονομαχίας”. Οι υπεύθυνοι του τίτλου δήλωσαν ότι αντί να υπάρχει κάποιο προκαθορισμένο animation για τις διεκδικήσεις , το σύστημα M.A.S.S θα ορίζει εκείνη την στιγμή ένα αντλώντας στοιχεία από τις θέσεις των ποδοσφαιριστών και την δύναμη με την οποία θα συγκρουστούν. Όπως είναι φυσικό θα πρέπει να περιμένουμε πολλά και διαφορετικά στυλ τάκλιν.

Heart

Όσοι από εμάς ασχολούμαστε, έστω και ερασιτεχνικά, με το ποδόσφαιρο θα γνωρίζουμε ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχολογία που έχουμε κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό το νέο στοιχεία έχει σκοπό να προσθέσει η Konami στο PES 2014 με την λειτουργία Heart. Η παραπάνω λειτουργία θα ορίζει την ψυχολογική μας κατάσταση και  θα εξαρτάτε από μερικούς παράγοντες όπως αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας, το πώς θα συμπεριφέρεται η υπόλοιπη ομάδα στην περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής έχει χάσει αρκετά σουτ ή γενικά η απόδοση του δεν ήταν καλή.

PES ID

Επόμενη στάση θα κάνουμε στο χαρακτηριστικό PES ID, το οποίο θα καταγράφει το στιλ σε πάνω από 100 licenced ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με το PES 13 που είχε 50,  έτσι ώστε οι παίχτες να μπορούν να μπορούν να καταλάβουν σε ποιον ποδοσφαιριστή ανήκει το παραπάνω στιλ. Βασικά κριτήρια για την παραπάνω αξιολόγηση θα είναι ο τρόπος τρεξίματος, τα σουτ και φυσικά οι τρίπλες.

Team Play

Νέο χαρακτηριστικό στο PES 2014 θα είναι και το Team Play. Μέσα από αυτό θα μπορούν οι παίχτες να να ορίσουν τρεις ή παραπάνω ποδοσφαιριστές ώστε να συνεργάζονται μαζί σε διάφορα σημεία του γηπέδου με μια σειρά από τακτικές. Σαν ένα πολύ απλό παράδειγμα για να καταλάβετε το τρόπο λειτουργίας του Team Play πάρτε του Τσάβι, Ινιέστα και Μέσσι στην Μπαρτσελόνα.

The Core

Τέλος το The Core θα προσφέρει μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση διάφορων στοιχείων όπως των στολών, των γηπέδων, των φιλάθλων, και πολλών ακόμα μηχανισμών όπως όπως την εκτέλεση φάουλ, πέναλτι, πανηγυρισμούς κτλ ώστε να ικανοποιηθούν και οι σκληροπυρηνικοί fans του ποδοσφαίρου.

 

Πηγή: video-games24.com