Η υπερπανσέληνος σε καταπληκτικές φωτογραφίες

Η υπερπανσέληνος σε καταπληκτικές φωτογραφίες

Δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο μέχρι το 2033: Μία έκλειψη της… υπερσελήνης. Η τροχιά της σελήνης πλησίασε τη Γη με μοναδικό τρόπο χθες, κάνοντάς τη να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο “λαμπερή” από ποτέ. Εξ’ου και υπερπανσέληνος.

c557434d31792a8ba38269199ad17d7a_XL

Αλλά το πιο εκπληκτικό από όλα αυτά είναι πως η ευθυγράμμιση του ήλιου της Γης, και της σελήνης ήταν τέτοια ώστε υπήρχε ολική έκλειψη της σελήνης. Σε αυτή τη φάση, ο δορυφόρος μας λαμβάνει ένα πανέμορφο βαθυκόκκινο χρώμα. Το χθεσινό φαινόμενο στην Ελλάδα μπορεί να μας το χάλασε λιγάκι ο καιρός αλλά σε πολλές περιοχές του πλανήτη, τα μάτια αρκετών, και οι κάμερές τους, ήταν καρφωμένες στα ουράνια.

Ο Sean Parker, επαγγελματίας φωτογράφος από την Τούσον της Αριζόνα, σε συνεργασία με τοBusiness Insider έστειλε φωτογραφίες που παντρεύουν το γήινο ερημικό τοπίο, με αυτό της απόμακρης ερήμου της σελήνης, που πλανάται εκεί έξω στο διάστημα.

Moonrise Cacti

Blood Moon Tucson 2

crop tag (1)

Λίγο πιο ανατολικά, ο Jesse Patterson, επαγγελματίας φωτογράφος κι αυτός, στο Cedar Hill του Τέξας, μας έδωσε κι αυτός την μοναδική του ματιά του φαινομένου.

BloodMoon 1357

BloodMoon 1323 (1)

Πηγή φωτογραφιών: Sean Parker, Jesse Patterson