Για ρομαντικούς και μη : Η κασέτα επιστρέφει με χωρητικότητα 65 εκατομμύρια τραγούδια

Για ρομαντικούς και μη : Η κασέτα επιστρέφει με χωρητικότητα 65 εκατομμύρια τραγούδια

Παγώνει το χαμόγελο στα χείλη όσων ειρωνεύονταν τους Ολλανδούς ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτε άλλο στην ανθρωπότητα πέρα από τις… κασέτες ήχου – πρόκειται, ως γνωστόν, για εφεύρεση της ολλανδικής εταιρείας Philips, το 1962.

casseta

 

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει δριμύτερες στην αγορά τις κασέτες! Διότι τέσσερα χρόνια αφότου σταμάτησε την παραγωγή κασετών, η ιαπωνική εταιρεία επινόησε μια «σούπερ κασέτα», με δυνατότητα εγγραφής σε αυτήν… 65 εκατομμυρίων τραγουδιών!

Με άλλα λόγια, βάζει κάποιος τη νέα κασέτα της Sony στο κασετόφωνο και ακούει μουσική για 367 χρόνια – δεν διευκρινίζεται αν στα περίπου 183 χρόνια θα πρέπει να γυρίσει την κασέτα από την άλλη πλευρά…Μπορεί, βεβαίως, ο χρήστης να αποθηκεύσει και εικόνα στην απίθανη αυτή κασέτα: χωράει περί τα 39.000 DVD…

Η τεχνολογία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δε γυρίζει την πλάτη σε ανεκτίμητα αντικείμενα, φορτισμένα με πλήθος αναμνήσεων και συναισθημάτων. Πήρε την κασσέτα, της έδωσε ένα νέο ρόλο, χωρίς καθόλου να αλλοιώσει το πολύ ‘80s look, και σας την προσφέρει για να την συνδέσετε στον υπολογιστή σας, πλέον ως κόμβο USB 2.0.

 

Είναι πρωτοφανής η χωρητικότητα του νέου αποθηκευτικού χώρου ηλεκτρονικών δεδομένων που επινόησαν οι επιστήμονες της Sony. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία των επιστρώσεων μαγνητικών νανοκρυστάλλων, που εφαρμόζει η ιαπωνική εταιρεία, η νέα κασέτα έχει όχι μόνο τεράστια χωρητικότητα, αλλά είναι και πολύ ανθεκτικότερη από τους δίσκους ακτίνας. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι όταν ένα DVD έχει τετραετή εγγύηση άψογης λειτουργίας, η κασέτα της Sony έχει εγγύηση 50 χρόνων!

Δυστυχώς η νέα εφεύρεση δεν θα κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά. Θα διατίθεται αρχικά μόνο για βιομηχανικές χρήσεις. Ομως η εταιρεία που εφηύρε το θρυλικό walkman δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της. Υπόσχεται να κυκλοφορήσει την κασέτα και μαζί μ” αυτήν και ένα walkman νέας τεχνολογίας! Που ασφαλώς δεν θα «μασάει» την κασέτα… ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»… 

1. ΠΡΙΝ

kaseta

2. ΜΕΤΑ

Cassette-USB-Hub-2

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0