Δείτε σε 7 λεπτά πως θα είναι η Αθήνα σε δύο χρόνια (video)

Δείτε σε 7 λεπτά πως θα είναι η Αθήνα σε δύο χρόνια (video)

Το Rethink Athens / Ξανασκέψου την Αθήνα επιταχύνει τη δράση του, με το όραμα να έχει μεταμορφωθεί το κέντρο της Αθήνας ως το 2016!

Από τη λεωφόρο Αμαλίας και το Σύνταγμα, ως την Ομόνοια και το Αρχαιολογικό Μουσείο, η πόλη θα ξανακερδίσει τον δημόσιο χώρο της και θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό χώρο συνάντησης για πολίτες από όλες τις γειτονιές: το πρωί για την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα και το βράδυ για την ψυχαγωγία και τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

[youtube id=”hg8iDJuyjUA” width=”620″ height=”360″]

Μια πρώτη γεύση από την Αθήνα του μέλλοντος θα μπορούν όλοι να πάρουν στην έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» μέσα από video walls και ενημερωτικά έντυπα, φωτοαπεικονίσεις και αρχιτεκτονικά σχέδια & αρκετές άλλες μορφές στα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη χορηγία και τη διοργάνωση του Ιδρύματος Ωνάση.

rething_athens_1 rething_athens_3Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των καιρών και σε εκείνο της πολιτείας, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του διαγωνισμού και τη χρηματοδότηση όλων των Αρχιτεκτονικών, Βιοκλιματικών και Τεχνικών Μελετών για το μεγαλόπνοο αυτό έργο. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με τη διαμόρφωση προϋποθέσεων περιβαλλοντικής αναβάθμισης, τη βελτίωση του μικροκλίματος με φυτεύσεις και στέγαστρα, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με οικολογικά μέσα μαζικής μετακίνησης που θα μειώσουν τους παραγόμενους ρύπους και θα είναι φιλικά στον πεζό και τους ποδηλάτες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ευρύτερα κίνητρα, θα οδηγήσουν στην αντιστροφή του κλίματος κοινωνικής και οικονομικής υποβάθμισης, στην αποκατάσταση και την επαναλειτουργία των κτιρίων και στο ζωντάνεμα των πιο κεντρικών περιοχών της πόλης.

rething_athens_4 rething_athens_2Η Πανεπιστημίου εντάσσεται σε έναν πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό δακτύλιο που θα συνδέσει τον περίπατο των αρχαιολογικών χώρων με τα μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία της πόλης και τα ισχυρά πεδία της σύγχρονης πολιτιστικής και εμπορικής δραστηριότητας. Η πλατεία της Ομονοίας μετατρέπεται σε πραγματική πλατεία. Η ραχοκοκαλιά του έργου θα είναι μια νέα, λειτουργική γραμμή του τραμ, που θα συνδέσει την Αμαλίας με την Πανεπιστημίου και την Πατησίων. Η λειτουργική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου θα φωτίσει τις πιο σκοτεινές πτυχές του. Η Πανεπιστημίου και η Ομόνοια μπορούν να γίνουν η πιο ζωντανή γειτονιά της πόλης. Έχουμε όλοι δικαίωμα σε μια πόλη φιλική, λειτουργική και ελκυστική που θα προσφέρεται ταυτόχρονα στη δουλειά, στην κατοικία και στο εμπόριο, στον πολιτισμό και την απόλαυση του ελεύθερου χρόνου.

Πηγή: e-radio.gr