Αρμενία: “Σάρωσε” το… ομόλογο Kardashian!!!

Η χώρα άντλησε 700 εκατ. δολάρια με “εντός στόχων” επιτόκιο, κυρίως λόγω του nickname του ομολόγου – Αμερικανοί επενδυτές οι πρώτοι που “χτύπησαν” την έκδοση.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι αυτών ακόμα των αρχών της Αρμενίας η πρώτη, εδώ και πολλούς μήνες, έκδοση ομολόγου της χώρας – που βγήκε στην αγορά την Πέμπτη και καλύφθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες – κόντρα στα προγνωστικά των “ειδικών αναλυτών”.

Η Δημοκρατία της Αρμενίας συγκέντρωσε μέσω της έκδοσης αυτής ποσό άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, με το yield του ομολόγου στο 6% με 6,25%, εξέλιξη απολύτως ικανοποιητική για τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της χώρας.

Το “μυστικό” της όλης έκδοσης και της απροσδόκητης επιτυχίας της όμως φαίνεται πως δεν κρύβεται στα… προγνωστικά των επενδυτών για την πορεία της αρμένικης οικονομίας.

Αντιθέτως, για την ακρίβεια αρκετοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η επιτυχία του bond οφείλεται κυρίως σε μια στιγμιαία έμπνευση του επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης αναδυόμενων αγορών της Standard Bank, του κυρίου Τίμοθι Ας. Ο οποίος, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η έκδοση, την ονόμασε περιπαιχτικά “Kardashian bond”, από την αρμενικής καταγωγής τηλεπερσόνα Kim Kardashian!

Το “παρατσούκλι” του ομολόγου του εξασφάλισε δημοσιότητα πέραν πάσης πρόβλεψης! Αίφνης το θέμα “έπαιζε” όχι μόνο στα οικονομικά μίντια, αλλά και σε μέσα ψυχαγωγικού χαρακτήρα, σε εκπομπές ανάλογης θεματικής, σε περιοδικά και ραδιόφωνα.

Κάπως έτσι το ομόλογο της Αρμενίας έγινε μέσα σε λίγες ημέρες αγαπημένο θέμα στις ΗΠΑ! Κι όταν έφτασε η ημέρα της έκδοσης, ασχολήθηκαν με αυτήν ακόμα και οι κοτσουμπολίστικες εκπομπές στην αμερικανική τηλεόραση…

Εν τέλει το bond σημείωσε τεράστια επιτυχία, τέτοια που ουδείς προέβλεπε και τώρα το ερώτημα είναι τι θα σκαρφιστούν οι ιθύνοντες της κυβέρνησης της Αρμενίας για να έχουν ανάλογη επιτυχία και την επόμενη φορά που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στις αγορές!

Γυναικεία ρούχα , παπούτσια και αξεσουάρ σε τιμές ΣΟΚ μέχρι και  -80 %. 
Ανδρικά ρούχα , παπούτσια και αξεσουάρ σε τιμές ΣΟΚ μέχρι και  -80 % . 

02D881FCE3DBF755972B66FBD4A9BE14

 

Πηγή : http://www.protothema.gr/