Πόσο πρέπει να περπατάς καθημερινά για να χάσεις κιλά!

Πόσο πρέπει να περπατάς καθημερινά για να χάσεις κιλά!

Να πάρεις το λεωφορείο ή να πας με τα πόδια μέχρι τη δουλειά;

Μια από τις μεγαλύτερες αδικίες σε αυτή τη ρημαδοζωή *παίζει μικρό βιολάκι* είναι η δυσκολία με την οποία καίμε θερμίδες, τις οποίες βέβαια πήραμε με φοβερή ευκολία ενώ απολαμβάναμε μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα/ 2 μοχίτο/ 1 παγωτό μηχανής.

Ποιος σκέφτηκε ότι είναι οκ να παίρνουμε 500 θερμίδες από 2,3 μπισκότα σοκολάτας και να καίμε ΜΟΝΟ 100 θερμίδες όταν περπατάμε 2 χλμ; ΠΟΙΟΣ;;

Για να κάψεις 100 θερμίδες χρειάζεται να κάνεις 2.000 βήματα (1,6 χλμ) και για να κάψεις 1 κιλό λίπους πρέπει να κάψεις 7.000 θερμίδες, κάτι που μεταφράζεται σε 140.000 βήματα ή αλλιώς 112 χλμ. περπάτημα. Ναι. ΕΚΑΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. Σαν να πηγαίνεις Αθήνα- Θήβα (+ 19 χλμ. ακόμα).

Αυτά τα νούμερα φυσικά είναι ενδεικτικά καθώς η σωματική διάπλαση, η φυσική κατάσταση και η ένταση με την οποία περπατάει ο καθένας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείς ένα γυμναστή και να μετρήσεις τις καύσεις που κάνει το σώμα σου, όπως και τι απαιτήσεις έχει ο οργανισμός σου ώστε να κάψεις τις Χ θερμίδες που θέλεις.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0