Πως να επιλέξεις τον κατάλληλο coach

coaching

Εάν δεν έχεις κάποιον γνωστό να σου συστήσει έναν σωστό επαγγελματία αναγνωρισμένο coach, που γνωρίζει ή έχει ήδη συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, τότε θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα μόνος σου. Μια ενδελεχής έρευνα που θα πρέπει να σου αναδείξει τον κατάλληλο επαγγελματία με τον οποίο θα χαράξετε την κοινή σας πορεία.

To career coaching σε βοηθά να αυξήσεις τις επιδόσεις σου και σε υποστηρίζει να δημιουργήσεις το μέλλον που οραματίζεσαι για εσένα. Είναι προσανατολισμένο στην εύρεση λύσεων (Solution Focused), βοηθάει στη θετική ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και σε μαθαίνει πώς να στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Βάση του coaching είναι η ανακάλυψη του καλύτερου εαυτού. Μέσα από τη συστηματική διαδικασία που είναι προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα, ο coach ενθαρρύνει τη βελτίωση των προσωπικών ικανοτήτων, της απόδοσης, της αυτόνομης μάθησης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Τι κριτήρια επιλογής μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πως μπορείς να τον εμπιστευτείς ;
Έχει ολοκληρώσει αναγνωρισμένες σπουδές coaching ή έχει μάθει κάποια πράγματα στην πράξη και είναι αυτοδίδακτος ; Είναι πιστοποιημένος certified coach, κάνει εποπτείες, έχει κάνει βιωματική εκπαίδευση, είναι διαπιστευμένος επαγγελματίας (accreditation) ? Έχει εργασιακή εμπειρία και πόση ? Έχει επώνυμες συστάσεις από τους μέχρι τώρα πελάτες του ? Έχει μια καλή και επαγγελματική παρουσίαση του εαυτού του και της δουλειά του στο internet ? Δηλώνει κάποια εξειδίκευση στον τομέα που σε απασχολεί ? Συμμετέχει στην κοινότητα των coaches, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του κλάδου ? Αρθρογραφεί και εάν ναι, συμφωνείς με τις απόψεις του ?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0