Barbarossa: Ένα Android game made in Greece!

Barbarossa: Ένα Android game made in Greece!

Είναι αρκετά σπάνιο πλέον να βλέπουμε πρωτότυπες προσπάθειες στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, χώρος που αναμφίβολα αποτελεί το μέλλον, αλλά και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα πάντα γύρω μας.

Το ModernGamer δεν θα μπορούσε να λείπει από τις πρωτότυπες ιδέες νέων ανθρώπων που παρόλο τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, δημιουργούν πράγματα που αναμφίβολα μας κάνουν υπερήφανους.

Πριν ξεκινήσουμε την επεξήγηση του Barbarossa πρέπει να επισημάνουμε ότι μπορεί να παιχτεί σε όλο τον πλανήτη και όχι μόνο στην χώρα μας ή στην πόλη της Μυτιλήνης όπου και δημιουργήθηκε.

To Barbarossa είναι ένα διαπραγματικό παιχνίδι ρόλων (Trans-Reality Role Playing Game) στην εποχή των πειρατών Barbarossa το οποίο έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια μια διδακτορικής διατριβής του Βλάση Κασαπάκη στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι παίκτες που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι καλούνται να εκπληρώσουν διάφορες αποστολές, πηγαίνοντας σε διάφορα σημεία της πόλης για να το καταφέρουν με σκοπό να προκριθούν στη δεύτερη φάση του παιχνιδιού όπου οι καλύτεροι θα προσπαθήσουν να κλέψουν το θησαυρό του Barbarossa που βρίσκεται καλά κρυμμένος στην πόλη της Μυτιλήνης.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην εποχή του πειρατή Ilyas Barbarossa ο οποίος έχει καταλάβει το νησί της Λέσβου με τους πειρατές αδερφούς του, τον Κhizr και τον Aruj.

Μόλις επιλέξουν το σημείο που βρίσκεται ο κάθε πειρατής, ξεκινάει η μάχη η οποία γίνεται μέσω ενός turn-based παιχνιδιού. Επίσης όσο πιο κοντά βρίσκεται ένας παίκτης στην αποστολή τόσο περισσότερο Experience παίρνει. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για του παίκτες εκτός Μυτιλήνης και για αυτό οι παίκτες ανταγωνίζονται σε δύο ξεχωριστά Leaderboards τα οποία τους χωρίζουν αυτόματα στους εντός και στους εκτός Μυτιλήνης ώστε το παιχνίδι να είναι δίκαιο για όλους.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το παιχνίδι αποτελείται από δύο φάσεις, την πρώτη που ονομάζεται “The Conqueror” και τη δεύτερη που λέγεται “The Interplay”.

The Conqueror

Βρισκόμαστε λοιπόν στην εποχή του πειρατή Barbarossa ο οποίος έχει καταλάβει το νησί της Λέσβου με τους πειρατές συντρόφους του, τον Ilyas και τον Aruj. Οι παίκτες ενσαρκώνουν το ρόλο των ιπποτών οι οποίο προσπαθούν να απελευθερώσουν το νησί και στην πρώτη φάση του παιχνιδιού καλούνται να πολεμήσουν τους πειρατές που βρίσκονται στο χάρτη μέσω των αποστολών. Μόλις πλησιάσουν το σημείο που βρίσκεται ο κάθε πειρατής, ξεκινάει η μάχη η οποία γίνεται μέσω ενός turn-based παιχνιδιού.

Για κάθε αποστολή που εκπληρώνεται οι παίκτες μαζεύουν πόντους (Experience) και ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα κοινό Leaderboard. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι παίκτες τις δικές τους αποστολές τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν οι υπόλοιποι ιππότες. Όσο καλύτερο είναι το σενάριο της αποστολής, τόσο περισσότερα Potions κερδίζουμε για τις δικές μας μάχες. Πώς αποφασίζεται αυτό; Μα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες οι οποίοι βαθμολογούν την ποιότητα του σεναρίου!

Όταν τελειώσει η πρώτη φάση, οι καλύτεροι καλούνται στη δεύτερη.

Barbarossa-pic5

The Interplay

Ο νικητής του “The Conqueror” καλείται να συνεργαστεί με άλλους δύο παίκτες για να βρει τον πολυπόθητο θησαυρό, τώρα που οι πειρατές έχουν νικηθεί και το νησί είναι ελεύθερο. Υπάρχουν λοιπόν τρεις αποστολές, μία για τον καθένα, οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν για να μαζέψουν όλοι μαζί τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο θησαυρό.

Ο πρώτος αναλαμβάνει το “Treasure Hunt”, ένα κυνήγι θησαυρού στο οποίο πρέπει να ακολουθήσει στοιχεία κρυμμένα σε QR-Code, E-mail και φωτογραφίες. Κλειδί σε αυτή την αποστολή είναι να επιτύχουν οι άλλοι δύο παίκτες τις δικές τους για να του δώσουν τα πολυπόθητα hint, χωρίς τα οποία δε θα μπορέσει να ολοκληρώσει. Ο Treasure Hunter λοιπόν βρίσκει ένα πραγματικό κλειδωμένο σεντούκι και οι άλλοι δύο παίκτες από έναν κωδικό συνδυασμού ο καθένας για δύο κλειδαριές που το κλειδώνουν.Αν οι παίκτες τα καταφέρουν, μπορούν πλέον να διεκδικήσουν τα δώρα.

Ο δεύτερος παίκτης παίζει το “Set Me Free” μια αποστολή στην οποία προσπαθεί αν ελευθερώσει τον φυλακισμένο Aruj για να του πάρει το στοιχείο που οδηγεί στο θησαυρό. Αυτό γίνεται μέσω μίας AR (Augmented Reality) εφαρμογής στην οποία πρέπει να εντοπίσει και να σκοτώσει το φρουρό του Aruj, στους δρόμους της πόλης.

Ο τρίτος παίκτης ο οποίος επιλέγεται από τους παίκτες εκτός Μυτιλήνης αναλαμβάνει το “ManHunt”, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να μπορεί να παιχτεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Ο τρίτος παίκτης έχει ως στόχο να βρει και να σκοτώσει το Ilyas που προσπαθεί να διαφύγει από το νησί. Για να το καταφέρει θα πρέπει να βρεθεί σε απόσταση λιγότερη των 60 μέτρων στο χάρτη και να έχει οπτική επαφή μαζί του για να τον πυροβολήσει (εικονικά μέσω της εφαρμογής). Ο πειρατής θα του αποκαλύψει το τελευταίο στοιχείο που χρειάζεται για την ανακάλυψη του θησαυρού.

Αν οι παίκτες τα καταφέρουν, μπορούν πλέον να ξεκλειδώσουν το σεντούκι και να πάρουν τα πραγματικά δώρα που παρέχονται από τον δημιουργό του Barbarossa.

Barbarossa-pic2

Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο το Barbarossa μετρά ουσιαστικά μόλις μια μέρα ζωής και έχει ήδη εγγεγραμμένους 80 παίκτες από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ενεργοί καθώς τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι την πρώτη ημέρα το Barbarossa έχει κατέβει 55 φορές. Επίσης έχουν κατασκευαστεί ήδη από τους παίκτες 25 αποστολές από τις οποίες κάποιες είναι εξαιρετικές σε υπόθεση. Καθημερινά πάντως βλέπουμε να αυξάνονται οι ενεργοί λογαριασμοί και κάποιοι παίκτες είναι ήδη σε τροχιά πρόσκλησης στην δεύτερη φάση.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ModernGamer θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία του Barbarossa και του δημιουργού του όπως και επίσης είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε νέου developer θέλει να προβάλει την δουλειά του.

Κατεβάστε το Barbarossa από εδώ.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.barbarossarpg.com

Πηγή : http://www.moderngamer.gr/news/barbarossa-ena-android-game-apo-ellinika-cheria/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0