Χαρακτηριστικά μαμάδων ανάλογα με το ζώδιό τους!!!

ΖΥΓΟΣ

Ισορροπία

Η Ζυγίνα μαμά έχει μια σχεδόν μαγική επίδραση στην οικογένειά της, δίνοντας συχνά την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Είχαν τα παιδιά μια δύσκολη μέρα στο σχολείο; Θα τους πάρει ένα μεγάλο παγωτό, θα τα πάει στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα παιχνιδιών ή μια βόλτα στο πάρκο. Γενικά, είναι υπομονετική, χαμογελαστή, μειλίχια, κοινωνική, ευγενική, κοκέτα και στον εαυτό της και στα παιδάκια της και επιδιώκει να μεγαλώνουν σε ένα όμορφο και αρμονικό περιβάλλον, χωρίς εντάσεις και τσακωμούς.

Αν έχουν καλλιτεχνική φλέβα, θα το ανακαλύψει πρώτη και θα τα ωθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αν θεωρεί ότι έτσι θα είναι ευτυχισμένα και ισορροπημένα. Χαίρεται περισσότερο με την εφηβεία τους, καθώς τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς και οι ενθουσιώδεις έρωτες είναι το φόρτε της. Σίγουρα δεν είναι η μάνα «μάρτυρας», αλλά ένα καλό ρομαντικό πρότυπο για τα παιδιά της τα οποία μεγαλώνοντας θα θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έλεγχος

Η δυναμική και έντονη προσωπικότητά της, κάνει τη μάνα Σκορπιό τον αρχηγό όλης της οικογένειας. Απόλυτη και αυστηρή, η «κατάρρευση» δεν υπάρχει στο λεξικό της. Έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό της και τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από την εποπτεία της. Θα μετακινήσει και βουνά προκειμένου να περάσει το δικό της. Αντιλαμβάνεται αμέσως αν το παιδί της λέει ψέματα. Αν έχει μπλέξει με κακές παρέες, αν έκανε κάποια ζημιά ή οτιδήποτε έχει συμβεί και δρα αστραπιαία.

Είναι από αυτές τις μανάδες που θα υπερασπίσουν τα παιδιά τους προς τα έξω. Στο σπίτι όμως θα τα τιμωρήσουν για τη συγκεκριμένη πράξη τους. Τα αισθήματα που προκαλεί στα παιδιά της κυμαίνονται από τον φόβο μέχρι την μεγάλη αγάπη και την προστασία. Όπως και να ‘χει πάντως, σημαδεύει τις ζωές τους, με τα λόγια, τη στάση και τη συμπεριφορά της. Η αποκόλληση από αυτήν θα είναι μάλλον αδύνατη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Περιπέτεια

Γελαστή και καλοπροαίρετη, η μητέρα Τοξότης βλέπει τη ζωή σαν περιπέτεια ανεξάρτητα από τα πάνω και τα κάτω της. Δεν χάνει την αισιοδοξία της και είναι μέσα στην ενέργεια σχεδόν καθημερινά. Τρέχει από δω και από κει, είναι η ιδανική συμπαίκτης στα επιτραπέζια με τα παιδιά της. Συνταξιδιώτης στις εκδρομές και καλή παρέα στη διασκέδαση και τις εξόδους. Δε θα διστάσει να ανέβει στην κούνια, την τραμπάλα ή να κάνει κόντρες με το ποδήλατο.

Είναι η χαρά προσωποποιημένη και θέλει τα παιδιά της χαμογελαστά ενώ δεν την ενοχλούν οι φωνές και οι φασαρίες. Θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος έκφρασης της ζωντάνιας. Είναι μάνα multi culti, από το φαγητό μέχρι το ντύσιμο ή τις παρέες τους. Ίσως το όνειρό της είναι ένα τροχόσπιτο για να μπορούν να ταξιδεύουν συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά στα δύσκολα τα χάνει λίγο ενώ η ανάληψη ευθύνης δεν είναι το καλύτερό της. Αν και με το χιούμορ της καταφέρνει να ανατρέψει τις καταστάσεις. Το κύριο δίδαγμα που θα περάσει στα παιδιά της: «όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα!»

Δείτε όλα τα άρθρα για τα ζώδια!!!
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Υπευθυνότητα

Η μαμά Αιγόκερως είναι ο βράχος του σπιτιού, ο σοφός της φυλής της. Η δύναμη που κρατά τα πάντα ενωμένα και θα κάνει ό, τι χρειάζεται. Έτσι θα διασφαλίσει ότι η οικογένειά της θα έχει οικονομική αυτάρκεια. Θα εργαστεί σκληρά και για πολλά χρόνια, όχι μόνο για την δική της καταξίωση. Για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά της. Αυστηρή, αυταρχική, ενίοτε σκληρή αλλά όσο μπορεί δίκαια. Θέλει να υπακούουν τους κανόνες που έχει βάλει. Να έχουν υπευθυνότητα και με ωριμότητα και σκέψη να κάνουν τις επιλογές τους.

Ξέρει ότι η ζωή δεν είναι βόλτα στην εξοχή. Θεωρεί καθήκον της να τα προετοιμάσει. Θέλει να γίνουν δυνατά και ανθεκτικά και να μην καταβάλλονται από τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν. Από τη μικρή τους ηλικία θα φροντίσει να τους περάσει ένα σύστημα αξιών. Την έννοια σωστού και λάθους. Φυσικά ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, εμφυσώντας τους την προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσουν στην κορυφή. Γι’ αυτήν δεν έχουν τόσο σημασία τα πολλά λεφτά ή η τύχη. Αλλά η παραμονή στην πρώτη θέση σε ό, τι επιχειρήσουν με οδηγό την ποιότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλελευθερισμός

Ανεξάρτητη, φιλελεύθερη, ειλικρινής, με τάση να βλέπει το μέλλον περισσότερο από το παρόν χωρίς προσκόλληση σε βιώματα και απωθημένα. Η μάνα Υδροχόος μαθαίνει στα παιδιά της από πολύ νωρίς ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Πρέπει να είναι προετοιμασμένα για το αύριο και τις αλλαγές της ζωής χωρίς να φοβούνται.

Τους εντείνει την περιέργεια, να ψάξουν, να μάθουν, να ενημερωθούν και να μην ακολουθούν τη μάζα. Να μην εξαρτώνται από πουθενά. Να ποντάρουν στην ψυχική τους υγεία και στα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα τους που θα τα κάνουν να ξεχωρίσουν. Είναι η μάνα που θα τα διδάξει κοινωνικά δικαιώματα και ισότητα, αλλά και τη ρήξη με το κατεστημένο. Η αξία της εκτιμάται από το παιδί όταν αυτό μεγαλώσει και αρχίσει να βλέπει τον πραγματικό κόσμο. Όχι όσο είναι μικρό γιατί ενώ είναι φιλική μαζί του, είναι κάπως απόμακρη συναισθηματικά αλλά παρούσα στις ανησυχίες του.

ΙΧΘΥΕΣ

Συμπόνια

Η μαμά Ιχθύς έχει χρυσή καρδιά, γεμάτη αγάπη και συμπόνια. Θα προσφέρει απλόχερα και άνευ όρων στα παιδιά της όλα τα θετικά συναισθήματα που κρύβει μέσα της. Για αυτήν είναι τα καλύτερα παιδά του κόσμου, που δεν κάνουν κανένα λάθος ή είναι παρεξηγημένα. Κι αν κάνουν, τα συγχωρεί αμέσως. Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμά της, αφού η υπερβολική της αγάπη την τυφλώνει.

Δε θα χαλάσει κανένα χατίρι τους. Θα τα φροντίσει και θα σκουπίσει τα δάκρυά τους, απαλύνοντας όπως μπορεί τον πόνο τους που γίνεται και δικός της. Θα ξενυχτάει διαβάζοντάς τους ιστορίες και παραμύθια, με έμφαση στο ευτυχισμένο τέλος και στο ότι το καλό πάντα θα νικά το κακό. Ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν χρόνια. Μερικές μητέρες Ιχθύες έχουν βάλει τα παιδιά τους στο ψηλότερο βάθρο και πραγματικά θυσιάζονται στο βωμό της ευτυχία τους. Παρότι η ίδια είναι ευαίσθητη, λεπτεπίλεπτη και ευσυγκίνητη, όταν πρόκειται για τα παιδιά της, βγάζει νύχια.

Η αγκαλιά της θα είναι πάντα ανοικτή, ακόμα κι όταν μεγαλώσουν θα τρέχουν να κρυφτούν σε αυτήν, όποτε χρειαστεί.

Πηγή : astrology.gr