Σπανούλης: «Νικητής είναι αυτός που ξέρει να χάνει»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προετοιμασία του πριν από τα παιχνίδια, στο τι κάνει όταν η μπάλα «καίει», αλλά και στο πώς αναδεικνύεται ένας νικητής με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό ήταν, μάλιστα, το σημείο όπου ο αρχηγός ξεχώρισε.

22B15220F7A59CACB3458DA09D240B74«Είναι δύσκολο όταν σου δίνουν τα κλειδιά και σου λένε πως εσύ θα είσαι ο τύπος που θα τους οδηγήσεις στα τρόπαια μετά από τόσα χρόνια. Παίρνω λοιπόν όλη αυτή την πίεση στους ώμους μου και με τα άλλα παιδιά πήγαμε αυτό τον Ολυμπιακό στην κορυφή και για μένα αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, τώρα έχουμε άλλα πράγματα μπροστά μας και έχουμε διαφορετικά κίνητρα. Θα κοιτάξω πίσω μόνο όταν θα σταματήσω την καριέρα μου», ήταν η αρχική τοποθέτηση του αρχηγού για τον ρόλο που έχει στον Ολυμπιακό και συνέχισε αναφορικά με την άμυνα που παίζουν οι αντίπαλοι και προσπαθούν να εφαρμόσουν οι αντίπαλοι προπονητές για να τον σταματήσουν.

«Δεν είμαι ένας παίκτης που έχει τα φανταστικά ποσοστά, ειδικά από τη στιγμή που έχω δύο με τρεις αμυντικούς μπροστά μου. αλλά έχω συνηθίσει να παίζω με αυτό. Πρέπει να είμαι πιο επιθετικός για να μπορέσω να τραβήξω μαζί μου δύο τρεις παίκτες. Αν δεν μου δώσουν την απαιτούμενη προσοχή τότε θα φτάσω μέχρι το καλάθι αλλιώς θα πασάρω στον κατάλληλο παίκτη που είναι ελεύθερος».

Από εκεί και πέρα, τόνισε στο πώς αναδεικνύεται ο νικητής. «Τίποτα δεν μπορεί να με ρίξει κάτω. Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να νιώσω άσχημα. Σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορείς μόνο να κερδίζεις. Για να γίνεις πραγματικός νικητής θα πρέπει να ξέρεις και να χάνεις. Για μένα ο πραγματικός νικητής είναι αυτός που θα πέσει κάτω, όμως, θα σηκωθεί και θα γίνεται όλη την ώρα και πιο δυνατός. Αυτή είναι και όλη μου η ζωή. Πολλές φορές έπεσα κάτω όμως πάντα σηκώθηκα και έγινα ακόμα πιο δυνατός από αυτούς».

Όσον αφορά στην προετοιμασία του πριν από τα παιχνίδια, σημείωσε. «Προσεύχομαι πριν από τα παιχνίδια. Προέρχομαι από μία πολύ θρήσκα οικογένεια. Παίρνω δύναμη και έμπνευση από την προσευχή και είμαι ευλογημένος που μπορώ και παίζω μπάσκετ», τόνισε ο αρχηγός, για να συνεχίσει για την ευτυχία που ζει με την οικογένειά του. «Είναι κάτι απίστευτο. Και αυτό μπορεί να λέγεται μοίρα μπορεί να λέγεται τύχη. Δεν ξέρω αν θα πάω για τέταρτο παιδί, όμως εάν μάθω πως η γυναίκα μου περιμένει και τέταρτο παιδί το μόνο σίγουρο είναι πως η αυτοπεποίθησή μου θα φτάσει στα ύψη».

Τέλος, ανέφερε πως με σκληρή δουλειά, όλα μπορούν να γίνουν. «Εάν αξίζεις κάτι θα το πάρεις. Μπορεί να κουραστείς λίγο, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για να τα καταφέρεις όμως, στο τέλος της μέρας, αν έχεις επιμονή, δουλεύεις σκληρά και το πιστεύεις αυτό, τότε μπορείς να τα καταφέρεις».

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0