Σπανούλης: ”Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και τον θέλουμε”

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης, μίλησε σε πολιτική εφημερίδα για τον αγώνα, αλλά και για τον θάνατο του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη ζωή του.

10562950_961681823847271_1999514054591067598_n

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Βήμα»:

Τον πρόωρο «τελικό» του Κυπέλλου:

«Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και τον θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και μάλιστα γρήγορα. Είχαμε δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, δύο πολύ μεγάλες ατυχίες».

Το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού και το πρόβλημα της βίας:

«Πραγματικά αισθάνομαι ντροπή βλέποντας έναν άνθρωπο να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να ψηφιστούν σκληροί νόμοι, που όμως θα εφαρμόζονται, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εκεί υπάρχουν κάμερες, φωτογραφίες, η Αστυνομία ξέρει αμέσως ποιος πετάει αντικείμενα, ποιος βρίζει και αμέσως συλλαμβάνεται. Έτσι πρέπει να γίνει κάποτε και στην Ελλάδα γιατί- δυστυχώς, ντρέπομαι που το λέω – θα θρηνήσουμε όχι ένα, αλλά πολλά θύματα ακόμη».

Τη μορφή της ομάδας:

«Η ομάδα έμεινε η ίδια και προστέθηκαν τρεις παίκτες οι οποίοι δίνουν στοιχεία που έλειπαν την περυσινή χρονιά. Δεύτερον, οι παίκτες που ήλθαν πέρυσι και έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας και θα είναι πολύ πιο έτοιμοι και πολύ πιο έμπειροι και αυτό το καταλαβαίνεις από μια προπόνηση. Και τρίτον, όταν έχεις χάσει τους τίτλους της προηγούμενης χρονιάς, είσαι πεισμωμένος για να τους κερδίσεις την επόμενη. Το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε θα είναι γρήγορο, με πολλή ενέργεια, πάρα πολύ σκληρή άμυνα, σε πολύ μεγάλη ένταση, καλή κυκλοφορία της μπάλας, συγκεκριμένο ρόλο ο κάθε παίκτης, σωστή χημεία και στοχευμένες επιθέσεις».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0