Εύκολα στους «4»

ilisiakos

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντηση καμιά δυσκολία στην έδρα του Ηλυσιακού, νίκησε 85-54 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Και το κατάφερε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Έπειτα από δύο λεπτά αγώνα οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ήδη στο +7 (9-2). Πέτγουεϊ και Ντάνστον έκαναν σπουδαία δουλειά, κυριάρχησαν απόλυτα σε άμυνα και επίθεση και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 21-6 έπειτα από εφτά λεπτά ενώ η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 33-12.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα έριξε ρυθμούς. Αλλά και πάλι διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Σλούκα και Λοτζέσκι πήραν τη σκυτάλη από τους Πέτγουεϊ και Ντάνστον με το ημίχρονο να τελειώνει  47-29 υπέρ του Ολυμπιακού.

Έπειτα από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή τα έως εκείνη τη στιγμή (54-32). Η διαφορά στη συνέχεια έπεσε στους δεκατρείς πόντους (56-43), δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Αμέσως, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με σερί 6-0 έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +19 (62-43).

Όπως και στα προηγούμενα τρία δεκάλεπτα, έτσι και στο τελευταίο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς με ½ βολές ο Ιωάννης Παπαπέτρου έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους (72-47).  Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έστειλε τη διαφορά στους 31 πόντους (83-52), δύο λεπτά πριν το τέλος με το παιχνίδι να τελειώνει  85-54.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντς 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2τριπ, 9ριμπ), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8 (5ριμπ), Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9 (7ριμπ), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2τριπ, 6ασ), Πρίντεζης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Πάντα υπάρχουν συμπεράσματα από οποιοδήποτε παιχνίδι ή προπόνηση. Σίγουρα έχουμε πράγματα να διορθώσουμε αφού είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν. Είδαμε αυτό το παιχνίδι ως ακόμη ένα ματς προετοιμασίας.  Όλοι θα παίξουν με όλους, μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή. Να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεση μας καθώς έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Λο σίγουρα δεν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έχουμε ντεζαβαντάζ  χωρίς να φταίμε εμείς, έχουμε το -2. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και μόλις βρούμε χημεία θα είμαστε αρκετά καλύτεροι. Καταρχήν δεν έχω πει ακόμη στους παίκτες πως θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε τρεις ημέρες προπόνησης και προετοιμασίας, τακτικής και  ψυχολογικής. Έχουμε ακόμη τρεις ημέρες προετοιμασίας, δεν θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας που αυτό είναι κακό, αλλά θα προσπα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να κάνεις ντεμπούτο σε επίσημο ματς. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμένα. Ακόμη δεν είναι έτοιμη η ομάδα, έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι τη Δευτέρα και πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Έχω μπει κανονικά στις προπονήσεις καθώς έχω ξεπεράσει το πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να παίζω στους δύο σερί φορές Πρωταθλητές Ευρώπης και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΥΚΗΣ: «Διαφορετικό το ματς του Κυπέλλου με το πρωτάθλημα αυτό κόντρα στην Πάτρα. Θα πάμε στην Πάτρα για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πρώτος μας στόχος είναι η παραμονή και όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Πηγή:olympiacosbc.org