Σφαιρόπουλος: “Η νίκη αξίζει ολότελα στους παίκτες μου”

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εν γένει εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

10393734_1572285479673789_5295564948839744487_n

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ομάδα της Βιτόρια, που βρήκε τον Θρύλο να πετυχαίνει την τέταρτη διαδοχική του νίκη στη φάση του Top-16 (76-64)  εστίασε στην σωστή αντίδραση, την πιεστική άμυνα, αλλά και το καθαρό μυαλό στην επίθεση, που έδειξαν  οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο . Τομείς, που οδήγησαν τους Πειραιώτες εκ του ασφαλούς προς την ανατγροπή του εις βάρος τους σκορ κατέθεσαν τις βάσεις για ένα ακόμη θρίαμβο.

Αναλυτικά:

“Είναι μια σημαντική νίκη γιατί κάθε νίκη όσο προχωράς είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη. Το Top 16 είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μεγάλη διάρκεια και για να κερδίζεις πρέπει να είσαι συνέχεια έτοιμος πνευματικά, συγκεντρωμένος και δυνατός. Αυτό το είχαμε σήμερα, γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Τους αξίζει ολότελα αυτή η νίκη.

 

Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, ήμασταν νευρικοί, δεν παίρναμε σωστές αποφάσεις και δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Πιστεύω όμως πως στην ανάπαυλα ηρεμήσαμε, στο δεύτερο μέρος μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που έπρεπε, ξεκινήσαμε από την άμυνα και παίζοντας καλύτερα στην επίθεση πήραμε τελικά μια εύκολη νίκη παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο.

 

Είναι πολύ σημαντικό ότι στο δεύτερο μέρος κρατήσαμε τη Λαμποράλ στους 27 πόντους, περίπου 20 κάτω από το μέσο όρο της και από εκεί βοηθηθήκαμε στην επίθεση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί ήταν πολύ ζεστός και μας βοήθησε πολύ. Θέλουμε ανάλογη στήριξη και περισσότερη στη συνέχεια”.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0