Στο μπάσκετ πρωταθλητής Ευρώπης είναι ο Ολυμπιακός!

wpid-cup-euroleague-2013-olympiakos111

Στο ποδόσφαιρο είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο μπάσκετ, ωστόσο, αν και ραγδαία ανερχόμενη, αν και αήττητη σε γερμανικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, η Μπάγερν είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Αυτό θέλουν να αποδείξουν και στο παρκέ του ΣΕΦ απόψε (21:15, Novasports 3) οι «ερυθρόλευκοι» στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου.

Οι Πειραιώτες παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και προέρχονται από την πιο πειστική τους εμφάνιση με τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Μίρζα Μπέγκιτς που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, αλλά θα γνωρίζει λίγο πριν το τζάμπολ αν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Μπρεντ Πέτγουεϊ που ταλαιπωρείται από μία ελαφρά θλάση. Εκτός πλάνων είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου που υπέστη κάταγμα στη μύτη στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, όπως και ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Οι Βαυαροί έρχονται με ανεβασμένη την ψυχολογία, καθώς έχουν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στη γερμανική λίγκα και έχουν κερδίσει Ζιέλονα Γκόρα και Σιένα στην Ευρωλίγκα. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του (άλλοτε φόργουορντ του Ικάρου) Ντιόν Τόμπσον.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες κατά το παρελθόν, ενώ ο Ολυμπιακός απέναντι σε γερμανικές ομάδες έχει εννιά νίκες σε δέκα αγώνες (μοναδική ήττα στις 19/9/1996 από την Άλμπα Βερολίνου με 67-64). Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Όσκαρ Περέα (Ισπανία) και Ζντράβκο Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο).

Πηγή:sport-fm.gr