Σπανούλης: «Οι ομάδες γίνονται με τρόπαια»

993344

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υποστήριξε πως οι μεγάλες ομάδες αποκτούν χαρακτήρα μέσα από τις κατακτήσεις τίτλων και τροπαίων.

Στην εφημερίδα Sportday μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης και αναφέρθηκε στο repeat στην Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό αλλά και στο μέλλον των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι σύμφωνα με τον αρχηγό τους είναι πλέον μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για:

-τις νίκες με ανατροπές:

«Το έχουμε ξανακάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά, το κάνουμε συνέχεια. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Αλήθεια είναι ότι δεν μπήκαμε καλά στον τελικό και αυτό φαίνεται και από το σκορ. Η Ρεάλ έπαιζε μία ιδιαίτερη άμυνα, προσαρμοσμένη σε μένα και έπρεπε να τη διαβάσουμε και να δώσουμε λύσεις. Προσπάθησα κι εγώ να τη διαβάσω, τόσο στο πρώτο μέρος, όταν κάποια στιγμή κάθισα στον πάγκο, όσο και στην ανάπαυλα, εκεί, όπου προσπάθησα να συγκεντρωθώ και να σκεφτώ τη συνέχεια του παιχνιδιού. Κάναμε καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Δεν βάζεις κάθε μέρα σε τελικό Ευρωλίγκας 100 πόντους. Δεν είναι μικρό πράγμα».

-τη συμβολή των άλλων γκαρντ στη νίκη:

«Τα παιδιά, που μπήκαν στο παρκέ, έκαναν εξαιρετική δουλειά και μπορέσαμε έτσι να κλείσουμε την ψαλίδα και η διαφορά από τους 17 πόντους να πάει στους 4. Και ο Κατσίβελης και ο Σλούκας και ο Λο έκαναν πραγματικά απίστευτη δουλειά και τους το είπα και στα αποδυτήρια. Τους έδωσα συγχαρητήρια».

-το μέλλον του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα, που έχανε. Πλέον, όμως, έχει μία διαφορετική νοοτροπία. Μία νοοτροπία, μία ψυχολογία, που αναφέρει ότι ακόμη και με 20 πόντους να χάνουμε, δεν πιστεύουμε ότι τελικά θα φύγουμε με κατεβασμένα τα κεφάλια από το παρκέ. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με τις νίκες και με τα τρόπαια. Όχι με το μιλητό…».

-την αντιμετώπισή του από τους αντιπάλους:

«Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις και ήξερα ότι θα χρειαζόταν να βοηθήσω στο δεύτερο ημίχρονο. Τα μεγάλα σουτ χρειάζονται, έτσι είναι η ζωή και το σπορ. Όσον αφορά στο ότι προσαρμόζονται πάνω μου, προφανώς για να το κάνουν, πάει να πει ότι κάτι έχεις πετύχει στην καριέρα σου, στην πορεία σου».

-την ηρεμία που τον διακρίνει:

«Νιώθω πολύ καλά, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι γαλήνιος, έχω πνευματική ηρεμία, έχω μία θαυμάσια οικογένεια και το απολαμβάνω»