Πάουελ: «Ανυπομονώ για το Λονδίνο»

JPowellVSBCBarcelona

Να απολαύσει κάθε στιγμή παρουσίας του στο Λονδίνο, στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας, θέλει ο Τζος Πάουελ.

Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών ανανέωσε το blog που διατηρεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Μίλησε για τη δύσκολη προσαρμογή του στην ομάδα, την πρόκριση και τους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ μετά τη νίκη επί της Εφές Αναντόλου, αλλά και την τρελή ατμόσφαιρα που αναμένει στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο Τζος Πάουελ ανυπομονεί να αγωνιστεί στο Final Four, ενώ θεωρεί ευλογία να καταφέρει να σηκώσει την «κούπα» με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Καλησπέρα, στον κόσμο της Ευρωλίγκας! Είμαι ο Τζος Πάουελτου Ολυμπιακού και προετοιμάζομαι για το Final Four. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να προκριθεί στο Final Four στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Για εμένα ήταν εμπειρία γνώσης. Το στιλ παιχνιδιού, οι κανονισμοί, οι διαφορετικές τακτικές και γενικά όλα αυτά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα άρχισα να μαθαίνω καινούρια πράγματα.

Φυσικά, δεν ήταν εύκολη η πρόκριση στο Final Four. Καταφέραμε να διατηρήσουμε το αγωνιστικό μας επίπεδο και να παραμείνουμε υγιείς σε δύσκολες στιγμές μέχρι τώρα. Περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, ειδικά στη αρχή του Top 16, όπου είχαμε μείνει λίγο πίσω. Αλλά ανεβήκαμε την κατάλληλη στιγμή και γίναμε ακόμα πιο δυνατοί. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, στα οποία δεν έπρεπε να ηττηθούμε. Αυτό ήταν δύσκολο, αλλά βρήκαμε το δρόμο για να επιστρέψουμε. Συγκεντρωθήκαμε, παίξαμε πιο πολύ ως ομάδα και γίναμε καλύτεροι.

Ακόμα και όταν ήμασταν 15 πόντους πίσω στο πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ η άμυνά μας δούλεψε υποδειγματικά. Η ενέργεια που είχαμε μας βοήθησε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Γυρνούσαμε καλύτερα την μπάλα και παλέψαμε περισσότερο στα ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι κι αυτό μας βοήθησε αρκετά. Οι φίλαθλοι μας στήριζαν συνέχεια και μας βοήθησαν να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια. Γενικά κάναμε πολλά πράγματα, αλλά η ενέργεια και η προσπάθεια ήταν τα «κλειδιά» για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν καταπληκτικοί οι πανηγυρισμοί! Όχι μόνο για τους φιλάθλους, αλλά και για την ομάδα που πέρασε πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Περνώντας όλα αυτά, μαζί με την πρόκριση στοFinal Four, ήταν τρομερή εμπειρία. Ο συνδυασμός της υποστήριξης με την ενέργεια ήταν εκπληκτικός. Έτσι, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε.

Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στην ομάδα, η οποία ήδη δούλευε πολύ καλά χωρίς εμένα. Τα περισσότερα παιδιά ήταν ήδη από την περσινή χρονιά, που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τηνΕυρωλίγκα. Ο καθένας είχε ήδη το ρόλο του κι εγώ απλώς ήθελα να βρω το δικό μου, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχει η ομάδα. Ο ρόλος μου είναι να παίζω καλά στην άμυνα: να παίρνω ριμπάουντ, να δίνω ενέργεια, να κάνω σκριν και να κάνω το σωστό play τη συγκεκριμένη στιγμή. Η Αθήνα είναι ωραία πόλη, στην οποία υπάρχει πάθος για το μπάσκετ. Απολαμβάνω τη ζωή εδώ, τον πολύ καλό καιρό, αλλά και τα πολλά εστιατόρια που μπορεί να φας δίπλα στη θάλασσα. Σε εμένα, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μας αρέσει η ζωή εδώ.

Όλοι γύρω από την ομάδα συζητούν για το Final Four κι εμείς κάθε ημέρα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Κάθε ημέρα είναι μία διαδικασία και έχει σημασία για την προετοιμασία εν όψει του Final Four. Πιστεύω πως κάνουμε τη σωστή προετοιμασία και όταν έρθει η ώρα του παιχνιδιού θα βγούμε και θα παίξουμε καλά.  Είχα πάει στο Λονδίνο, αλλά μόνο για να πάρω ανταπόκριση για μία πτήση. Δεν είδα πολλά και είμαι σίγουρος πως και τώρα δεν θα έχω αρκετό χρόνο για να δω. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια. Για τους φιλάθλους μας είναι μεγάλη υπόθεση, μεγάλα ματς σε μια μεγάλη πόλη. Είμαι σίγουρος πως η ατμόσφαιρα στην «O2 Arena» θα είναι τρελή, με πολλούς οπαδούς. Ανυπομονώ για αυτό!

Με όλα αυτά που έχω περάσει θα ήταν ευλογία να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τονΟλυμπιακό. Θέλω να κάνω το καλύτερο σε αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα είναι σπουδαία εμπειρία να κατακτήσω την Ευρωλίγκα. Αυτές είναι στιγμές για τις οποίες προετοιμάζεσαι και δουλεύεις σκληρά. Ήρθε η ώρα να κανονίσουμε τη δουλειά! Όλα τα παιδιά στην ομάδα που κατέκτησαν πέρυσι την Ευρωλίγκα μιλούν μόνο για αυτό, ειδικά τώρα που θα αγωνιστούν ξανά στο Final Four. Μιλούν για τα ματς και για το τι έγινε πέρυσι. Ανυπομονώ να ζήσω και εγώ μια τόσο μεγάλη στιγμή φέτος. Όλα ξεκινούν από την πρώτη στιγμή! Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί αυτό είναι όλο το «κλειδί» της διαδικασίας».