Ολυμπιακός – Εφές 71-53

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα της Εφές με 71-53 και έκανε το 2-0 στις νίκες.

Πλέον, οι Πειραιώτες θα πάνε στην Πόλη όπου θέλουν μία νίκη για να προκριθούν στο Final Four του Λονδίνου.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δεν ξεκίνησαν καλά στο ματς, είχαν μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σπανούλη με 15 πόντους, Χάινς 12 και Άντιτς 11.

Δυνατό ξεκίνημα από Εφές

Η Εφές μπήκε πιο δυνατά στο ματς και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Ολυμπιακού πήρε σημαντικό προβάδισμα από νωρίς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, μάλιστα, με διψήφια διαφορά πόντων (2-12) αφού οι Πειραιώτες είχαν μόνο δύο βολές από τον Σπανούλη. Οι Πάουελ και Πρίντεζης, όμως, ξελάσπωσαν επιθετικά τους γηπεδούχους και μείωσαν σε 6-12.

Η αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όπου και βρέθηκαν να χάνουν με 14-16.

Ανατροπή με αρχηγό… Σπανούλη!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και πήρε γρήγορα προβάδισμα στο ματς με πέντε πόντους (23-18) όπου και ήταν η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, έχοντας κάνει ένα σερί 16-2.

Με τον Βασίλη Σπανούλη σε εξαιρετική μέρα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να αυξάνουν την υπέρ τους διαφορά, δείχνοντας διάθεση και ενέργεια μέσα στο παρκέ.

Τελικά, το πρώτο μέρος τους βρήκε να προηγούνται με 35-26, με τον V-Span να έχει 11 πόντους και 5 ασίστ στα πρώτα 20λεπτά του ματς.

Χάινς και κόσμος «καθάρισαν» το ματς

Στην τρίτη περίοδο ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε ενθουσιασμό στους παίκτες της ομάδας του και με τον Χάινς να ανεβάζει ρυθμούς και να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους, διατήρησε το προβάδισμα των γηπεδούχων και αποσυντόνισε τελείως την Εφές.

Ο Αμερικανός έφτασε τους 12 πόντους και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο τέλος του δεκαλέπτου, όπου οι Πειραιώτες ήταν μπροστά με 52-40.

Αν και οι Τούρκοι μείωσαν σε 49-40, στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Σλούκας με ένα μακρινό τρίποντο έδωσε προβάδισμα 12 πόντων στους γηπεδούχους.

Το έβλεπαν σαν… βαρέλι!

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ολυμπιακού έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι! Με 10-1 σερί, οι παίκτες του Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με 62-41.

Η Εφές κατάφερε πολύ δύσκολα λίγο πριν το τέλος να ξεπεράσει τους 50 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι και πήρε μία πολύ εύκολη νίκη με 71-53 ξεκουράζοντας παράλληλα και παίκτες.

Πλέον, οι Πειραιώτες θα πάνε στην Πόλη, όπου θέλουν μία νίκη για να προκριθούν στο Final Four του Λονδίνου.

Δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53

 

Διαβάστε Περισσότερα : Woop.gr