Μπαρτζώκας: “Να διασχίσουμε τον Μαραθώνιο”

bartzokas (1)

Με μαραθώνιο που πρέπει να διασχίσει ο Ολυμπιακός παρομοίασε την Ευρωλίγκα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας για την πρεμιέρα της Παρασκευής με τη Μάλαγα.

Αναλυτικά είπε: “Είμαστε χαρούμενοι που αρχίζει αυτή η διοργάνωση γιατί αρχίζουμε από σημαντική αφετηρία, καθώς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Καλούμαστε να διασχίσουμε αυτόν το μαραθώνιο και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε πολλές νίκες και κάποιες ήττες, όπως επίσης θα υπάρχει περίοδο που δεν θα παίξουμε καλά. Θα υπάρξουν και τραυματισμοί. Εμείς αφοσιωμένοι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε“.

Η χρονιά αρχίζει χωρίς να είμαστε έτοιμοι. Η Γαλατά είναι μία ομάδα που έχει μεγάλο βάθος, ενώ η Μπάμπεργκ θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα να καταλάβουν όσοι ασχολούνται με την Ευρωλίγκα να καταλάβουν το επίπεδο που της διοργάνωσης. Βλέποντας τώρα τις ομάδες του ομίλου μας μπορούμε να δούμε ότι δεν υπάρχει εύκολο ματς. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βάλουμε λίγο γρήγορα κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Ο Μπέγκιτς δεν θα παίξει, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι ενοχλήσεις στη μέση του. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε με ένεση. Ο Λο είναι στο 50-50. Υπάρχουν οι δυνατότητες να είναι στην δωδεκάδα, ενώ πιστεύουμε ότι ο Σπανούλης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος“.

Η Μάλαγα παίζει διαφορετικό μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό. Τρέχει και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι απ’ αυτό της πρεμιέρας. Η Μάλαγα έχει ένα γεμάτο ρόστερ με αθλητές που γνωρίζουν την Ευρωλίγκα. Επίσης, οι ομάδες του Πλάθα είναι έτοιμες από νωρίς. Βγάζουν ενέργεια. Διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή και των παικτών και είναι φιλόδοξοι, θέλουν να νικήσουν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Εμείς από εκεί και πέρα, περιμένουμε την στήριξη από τους φιλάθλους μας. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις και πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός. Ίσως να μην ξέρεις και τι να περιμένεις. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα“.

Θα πρέπει να δούμε ότι οι φίλαθλοί μας είναι Έλληνες και ενθουσιάζονται με τις νίκες και απογοητεύονται με τις ήττες πιο εύκολα. Μπορεί πέρυσι να υπήρχε δυσαρέσκεια για κάποιες ήττες ή δύσκολες νίκες που κάναμε, όμως κατάλαβαν όλοι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πάρα πολλοί από τους φιλάθλους μας κατάλαβαν ότι η υποστήριξη τους δικαίωσε την ομάδα και τους ίδιους. Έτσι, λοιπόν όπως παίξαμε στο Final 4 πέρυσι καταλαβαίνετε ότι ξεχάστηκε εύκολα η ήττα από την Ζαλγκίρις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάθε φάση της διοργάνωσης περάσαμε δύσκολα στον επόμενο γύρο. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, όλες οι ομάδες θέλουν το καλύτερο. Η ομάδα αξίζει την συμπαράσταση. Πάντα θα υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο Έλληνες είμαστε, όμως η ομάδα θέλει την στήριξη. Αυτό είναι το θέμα ρεαλιστικά. Το ΣΕΦ είναι ένα δύσκολο γήπεδο, καθώς οι κερκίδες είναι μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, με την Έφες η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στο πέμπτο ματς και η ομάδα τους αντάμειψε“.

Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι δεν έπαιξαν καλά με τον Παναθηναϊκό, όπως ο Σπανούλης. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, ενώ έχουμε και νέους παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει Ευρωλίγκα και έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Ο μόνος που έπαιξε 32 λεπτά ήταν ο Μάντζαρης με τον Παναθηναϊκό για να υπολογίσουμε και την κούραση. Αυτή την στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Μάλαγα, επικεντρωνόμαστε εκεί“.