Βασίλης Σπανούλης : «Το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου»

Βασίλης Σπανούλης : «Το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου»

Συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός πως με τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

MEDIA DAY ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στα «ΝΕΑ»

Για τη φετινή του χρονιά: «Παίζω το καλύτερο και πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας μου, συνεπώς θα μπορούσα να πω ότι είναι και η καλύτερη χρονιά μου. Όμως αυτή δεν έχει τελειώσει και τα καλά ξεκινάνε τώρα για μας. Θέλω να συνδυαστεί με τίτλους. Από μικρός παίζω στην εθνική ομάδα, από την οποία έχω λείψει μόνο λόγω τραυματισμού. Πέρυσι ήταν αδύνατον να βοηθήσω ακριβώς για αυτόν τον λόγο και προσπάθησα τουλάχιστον να το εκμεταλλευτώ και να προετοιμάσω καλύτερα τον εαυτό μου».

Για το ρόλο της οικογένειάς του: «Το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια έμεινα περισσότερο χρόνο μαζί με την οικογένειά μου με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, με ωφέλησε. Γενικά η οικογένειά μου αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμή μου και από τότε που τη δημιούργησα μου έδωσε φτερά. Πριν φύγω για ένα μεγάλο παιχνίδι ή τουρνουά, το χαμόγελο των γιων μου, μια κουβέντα τους, είναι το καλύτερο που μπορώ να πάρω μαζί μου. Το μόνο που θέλουν όταν φεύγω από το σπίτι για ταξίδι είναι να γυρίσω γρήγορα».

Για το break στη Βαρκελώνη: «Είναι το κορυφαίο παιχνίδι που έχουμε κάνει όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα. Δεν θυμάμαι ποτέ τόσο ολοκληρωτικό παιχνίδι για 40λεπτά, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα φτιαγμένη για να πάρει το ευρωπαϊκό. Βγάλαμε τον αθλητικό μας εγωισμό σε αυτό το παιχνίδι. Γενικότερα όμως ο τρόπος με τον οποίο φτάσαμε φέτος στο Final Four ήταν εκπληκτικός. Αν και είχαμε ατυχίες με πολλούς τραυματισμούς καταφέραμε να έχουμε εξαιρετική πορεία στο Top 16, αλλά και να αφήσουμε εκτός μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για το ότι αγωνίστηκε τραυματίας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε: «Αναγνωρίζω το λάθος μου, που έπαιξα με τη Φενέρ αν και ήμουν τραυματίας. Δεν έπρεπε να το κάνω και έβαλα σε κίνδυνο τον εαυτό μου και την ομάδα, απλώς γιατί υπερίσχυσε η έντονη επιθυμία να μην αφήσω τους συμπαίκτες μου σε ένα τόσο δύσκολο σημείο και έπειτα από μία εξαιρετική πορεία που είχαμε κάνει στο Top 16. Αν αποκλειόμασταν δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου, ενώ ευτυχώς δεν έπαθα μεγαλύτερη ζημιά».

Για τις συμβουλές του στους συμπαίκτες του πριν τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Πάμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε όλο τον χρόνο και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Σκεφτείτε ότι ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε ένα Final Four».

Share and Enjoy !

0Shares
0 0