Εκδίκαση στις 5/6, απόφαση την ίδια ημέρα!

Εκδίκαση στις 5/6, απόφαση την ίδια ημέρα!

Η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά της ΚΑΕ ΠΑΟ θα εκδικαστεί εν τέλει στις 5 Ιουνίου ωστόσο ο Αθλητικός Δικαστής οφείλει και πρέπει να βγάλει απόφαση την ίδια ημέρα – Σαφείς οι κανονισμοί, 3 με 5 αγωνιστικές.

basket

Ορίστηκε από τον Αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ η νέα ημερομηνία της εκδίκασης στην υπόθεση για την καταγγελία που έχει κάνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΚΑΕ ΠΑΟ για τη μη λήψη οποιουδήποτε μέτρου πρόληψης (κατ’ άρθρο 19, 20 και 22β ΕΠΚ ΕΣΑΚΕ) για την αποφυγή και καταστολή της εισβολής του Δ. Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια της ομάδας του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου απείλησε και εξύβρισε τον Βασίλη Σπανούλη. Η υπόθεση λοιπόν θα εκδικαστεί στις 5 Ιουνίου (Παρασκευή). Προσέξτε τώρα. Ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με τρεις (3) αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών λόγο της διακοπής του αγώνα στο παιχνίδι της 2ας Μαΐου στο ΟΑΚΑ αλλά και των όσων είχαν συμβεί στον περιβάλλοντα χώρο του παρκέ, ωστόσο με την καταγγελία που έχει κάνει ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» βάση της αθλητικής νομοθεσίας κινδυνεύουν από 3 ως 5 αγωνιστικές γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο πρόληψης, ασφάλειας και καταστολής στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ώστε να αποτραπεί η εισβολή του Δ. Γιαννακόπουλου και κατ’ επέκταση η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά τον Βασίλη Σπανούλη όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος την επόμενη μέρα.

Η εκδίκαση λοιπόν της υπόθεσης ορίστηκε για την 5η Ιουνίου. Έναν μήνα και 3 μέρες μετά από το αρχικό συμβάν. Δεν ήταν αυτή βέβαια η αρχική ημερομηνία ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση. Η αρχική ημερομηνία ήταν για τη Δευτέρα 25 Μαΐου (23 μέρες μετά το συμβάν) ωστόσο όπως είχαμε επισημάνει ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε αναβολή – με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσε ο δικηγόρος του- ώστε να κερδίσει χρόνο. Γιατί να το κάνει αυτό; Ελάτε τώρα.

Στις 5 Ιουνίου ο Αθλητικός Δικαστής που θα εξετάσει την υπόθεση πρέπει να βγάλει και απόφαση. Να βγάλει απόφαση την ίδια μέρα καθώς τα άρθρα της νομοθεσίας του ΕΣΑΚΕ το αναφέρουν ρητώς. Από 3 ως 5 αγωνιστικές είναι η τιμωρία του Παναθηναϊκού καθώς η «πράσινη» ΚΑΕ υποχρεούνταν «πάντοτε να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για την πρόληψη και καταστολή πράξεων βίας που διενεργούνται από αθλητές, προπονητές, διοικητικούς παράγοντες μέλη τους, θεατές, αλλά και κάθε άλλο πρόσωπο».

Η απόφαση λοιπόν που θα παρθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά από πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες αρχής γενομένης από την επόμενη μέρα της απόφασης (6/6) και μέχρι μια μέρα πριν το εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ημιτελικοί θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 4/6 (Πέμπτη) ο πρώτος τελικός θα γίνει την Κυριακή 7/6 στο ΣΕΦ. Ο δεύτερος την Πέμπτη 11/6. Για να βρει ισχύ η τιμωρία του Παναθηναϊκού στον 2ο τελικό έτσι όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, θα πρέπει η απόφαση όπως οφείλει ο Αθλητικός Δικαστής να εκδοθεί στις 5/6, την ημέρα που θα εκδικαστεί και η υπόθεση. Αν αργήσει κι άλλο – όπως θα έχει περάσει ήδη από το συμβάν ένας μήνας και τρεις μέρες- κανείς νοήμων και λογικός φίλαθλος δεν θα μπορεί να το δει διαφορετικά από δόλο. Εδώ άπαντες καταλαβαίνουν πλέον γιατί ζήτησε αναβολή ο Παναθηναϊκός. Που αποσκοπούσε αυτή. Ο Αθλητικός δικαστής οφείλει λοιπόν και πρέπει να εκδώσει την απόφασή του την ίδια ημέρα που θα εκδικαστεί, στις 5 Ιουνίου.

Πηγή : http://www.gavros.gr/content/basketball/98425-ekdikash-stis-5-6-apofash-thn-idia-hmera

Share and Enjoy !

0Shares
0 0